Montenegro

Upozorenje: Djevojci otkazali bubrezi i jetra jer je bila na strogoj dijeti

Sedamnaestogodišnja Medison Falkner iz Belfasta prošle godine je imala samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama osmislila plan ishrane, a koji je bio vrlo siromašan.

Sastojao se od jednog bombona i pola keksa dnevno. Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u ishrani, samo je željela da smrša nakon što su joj prijatelji rekli da je debela.

“Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršati. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji”.

Njena majka Kimberli rekla je kako je prvo primijetila da Medison donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće. Djevoka je počela da osjeća vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njenu majku da je odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u ishrani već ju je poslao na CT mozga, prenosi Jutarnji list.

Djevojka nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da otkazuju. Stavljena je na strogi režim ishrane. Morala je da jede svaka dva sata i leži u krevetu kako bi vratila kilograme.

Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Medson osjećala bespomoćno i pokušala je sebi da oduzme život čak tri puta.

Napokon je odlučila da se prijavi u kliniku za poremećaje u ishrani nakon što je pune dvije sedmice bila potpuno bez hrane. Sada je Medson na fakultetu, vratila je kilažu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u ishrani.

Prikupila je novac i donirala ga klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi da postane medicinska sestra za mentalna oboljenja.

Football news:

Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better
De Bruyne will sign a 5-year contract with Manchester City. He entered negotiations after Pep extended his contract
Tiago will miss a few more weeks. The knee injury was more serious than expected
Suarez will not play against Bayern. He again tested positive for coronavirus
Barcelona wants the yellow Messi to be cancelled. He took off his shirt in memory of Maradona
Juve want to buy Morata from Atletico in the summer. Pirlo considers him an ideal partner for Ronaldo