Montenegro

Zatvorski policajac nudi jemstvo od 174.000 eura za slobodu

Policajac u Istražnom zatvoru Ivan Brnović, koji je u junu ove godine uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije, ponudio je jemstvo za izlazak iz pritvora stavljanjem hipoteke na nepokretnosti koje su procijenjene na 174 000 eura. Tu informaciju je za Dan potvrdila portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović, koja je saopštila da je u toku postupak po predlogu za jemstvo.

Brnović je uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva, koje već nekoliko mjeseci provjerava još neke službenike Istražnog zatvora za kojs postoji sumnja da su bili uključeni u kriminalne poslove kavačkog klana.

Brnović je radio kao ključar u Istražnom zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan pritvorenik koji je pristao na saradnju sa tužilaštvom ispričao je o “dodatnom” Brnovićevom poslu u zatvoru.

Brnovića su uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo tereti Brnovića da je prenosio informacije članovima kavačke kriminalne grupe. Za to postoje i dokazi, jer je Brnović neko vrijeme bio pod nadzorom, a tereti ga i iskaz svjedoka.

Brnović je uhapšen samo dva dana nakon ranjavanja pritvorenika Ranka Radulovića iz Nikšića.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora u Spužu. Istražitelji su identifikovali četiri osobe za koje se sumnja da su članovi kriminalne organizacije koja je pokušala da ubije Radulovića. Svi su označeni kao bliski kavačkom klanu, osim zatvorskog policajca, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak.

Ova dva događaja istražitelji ne povezuju, već se, kako su pojasnili, radi o novoj istrazi.

Football news:

Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news
Zidane on ISCO's words: it's ambition. Everyone wants to play
Bartomeu about VAR: In the match against Real Madrid, a non-existent penalty was awarded. We need fair football
Ian Wright: it's a Pity Ozil isn't playing, but Arteta's tenacity is admired
Josep Bartomeu: it was Important to start a new era for Barca with Messi. The Interests of the club are above all