Macedonia

Чести одложувања на судските рочишта – Петровска: Најчеста причина e разболувањето на обвинетите | ТВ21

ТВ21 - тукушто објавено

-Според податоците на Коалицијата „Сите за правично судење“, една од главните причини за одложување на судските рочишта за предметите на СЈО е здравствената состојба на обвинетите-вели репотерката на ТВ21.

Скопското основно обвинителство ќе истражува зошто и како 30-тина стари предмети останале во кабинетот на експретседатлеот Јово Вангеловски иако биле решени. Зошто немало потписи од сите судии што одлучувале и зошто се дозволило дури и еден застари.

Високопрофилните случаи често поради технички прашања заглавуваат во судниците. Вина за тоа носат судиите кои што дозволуваат лежерност во постапките кои ги водат, односно што дозволуваат странките да ги користат можностите за заобиколување на ...

Во Основниот суд Скопје 2 има 50 предмети постари од 10 години, 88 предмети кои се постари од седум години и 1.694 предмети постари од 2,3 години. Голем број на граѓански и кривични предмети, кои од правни причини се „заглавени“ во македонските ...

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд Јово Вангеловски кај кого се затекнати 57 одамна завршени, како и непотпишани предмети поради кои странките претрпеле штета во ...

Во текот на вчерашниот ден, во медиумите беше објавено дека в.д. претседателот на Врховниот суд, во моментот на примо-предавањето на функцијата во кабинетот на поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, затекол триесетина стари ...

„Во медиумите беше објавено дека в. д. претседателот на Врховниот суд, во моментот на примопредавањето на функцијата во кабинетот на поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, затекол триесетина стари предмети кои биле со донесени ...

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд Јово Вангеловски кај кого се затекнати 57 одамна завршени, како и непотпишани предмети поради кои странките претрпеле штета во ...

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд Јово Вангеловски кај кого се затекнати 57 одамна завршени, како и непотпишани предмети поради кои странките претрпеле штета во ...

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд Јово Вангеловски кај кого се затекнати 57 одамна завршени, како и непотпишани предмети поради кои странките претрпеле штета во ...

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, за чување судски предмети во фиока стари со години, за што првично информираше Нова ТВ.

Јавното обвинителство во предистражна постапка испитува кривична одговорност кај поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски, за чување судски предмети во фиока стари со години.