Macedonia

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест | Алсат-М

Алсат-М - пред: 17 мин

Граѓаните кои ќе влезат во Македонија не мора да одат во државен карантин доколку приложат негативен тест на коронавирусот. Тестот не треба да е постар од 72 часа пред влез во државава. Ако е негативен, наместо во државен карантин, патниците ќе одат ...

Сител - пред: 18 часа

Полициски час од недела во 11 часот претпладне до вторник во 05 часот изутрина. Владата на денешната седница одлучи дека утре забраната за движење ќе остане како и сите други денови, односно од 19 до 05 часот наутро в недела.

CivilMedia - пред: 17 часа

Се забранува движењето на сите граѓани од недела, 24 мај, во 11 часот до вторник, 26 мај, до 5 часот, соопшти Владата по вечерашната седница. Во сабота, 23 мај, забраната за движење останува иста, од 19 часот до 5 часот наутро.

Centar - пред: 21 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

Република - пред: 21 часа

На оваа седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата кои влегуваат на ...

А1 On - пред: 21 часа

На денешната владина седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата ...

ТВ21 - пред: 21 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

Слободен Печат - пред: 21 часа

На денешната владина седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата ...

+инфо - пред: 21 часа

Владата на денешната седница ја измени и дополни Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои.

Макфакс - пред: 21 часа

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен ...

Press24 - пред: 21 часа

Владата на Република Македонија соопшти дека на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со ...

Факултети - пред: 21 часа

Владата на денешната седница одлучи дека државјаните на Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои кои ќе приложат негативен ПЦР тест за коронавирусот направен во последните 72 часа пред да влезат во земјава, наместо во ...

360 степени - пред: 21 часа

Тестот треба да биде направен најрано 72 часа пред влегување на територијата на земјата, соопшти Владата Македонските државјани вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и сите кои влегуваат на територијата на нашата земја, доколку ...

Телма - пред: 21 часа

Владата донесе одлука сите оние кои се враќаат од странство со хуманитарни летови или конвои приложат ќе приложат ПЦР тест за коронавирусот Ковид-19 направен во последните 72 часа пред да влезат на територијата на Република Северна Македонија, ...

CivilMedia - пред: 21 часа

На вечерашната седница на Владата е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои.

Канал5 - пред: 20 часа

Оние кои имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19 ќе се упатуваат во задолжителна домашна самоизолација наместо во државен карантин. Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат ...

Опсервер - пред: 20 часа

Скопје, 22 мај 2020 () – Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во ...

Р.С.Европа - пред: 20 часа

Владата на денешната седница ја смени одлуката за луѓето кои се враќаат од странство во државата и кои досега мораа да одат во државен карантин. Како што соопшти владината прес служба сега македонските државјани кои се враќаат од странство со ...

Локално - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Сакам да кажам - пред: 20 часа

Граѓаните кои ќе влезат во земјава нема да одат во државен карантин туку во домашна самоизолација, одлучено е на денешната владина седница. Македонските државјани кои се враќаат од странство со хуманитарни летови или конвои, ќе треба на приложат ...

Кајгана - пред: 20 часа

Како што соопшти владината прес-служба ова е предвидено со изменaта и дополнување на Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои ...

Независен - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

ММС - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

iPortal - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Опсервер - пред: 20 часа

Скопје, 22 мај 2020 () – Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата ...

Глас на Америка - пред: 20 часа

Владата делумно го прифати предлогот на Комисијата за заразни болести за полициски час која бараше карантин од сабота навечер до вторник наутро. Задолжитениот карантин за македонските држајвани кои се враќаат од странство се заменува негативен ПЦР ...

Либертас - пред: 20 часа

– Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Либертас - пред: 20 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

Н.Македонија - пред: 20 часа

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. – Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен ...

Нетпрес - пред: 20 часа

Владата на денешната седница ја измени и дополни Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои.

Скопје1 - пред: 20 часа

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен ...

Фокус - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Бриф - пред: 20 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Скопје24 - пред: 19 часа

На оваа седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата кои влегуваат на ...

Вечер - пред: 19 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Вечер - пред: 19 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

Опсервер - пред: 19 часа

Скопје, 22 мај 2020 () – Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата ...

Frontline - пред: 19 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

iPortal - пред: 19 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

еМагазин - пред: 19 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на државата, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот Ковид-19, наместо во задолжителен државен карантин, ќе се упатуваат во ...

Фактор - пред: 19 часа

Државниот карантин се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест, информираат од Владата. На 56-та седница е изменета и дополнета Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна ...

Бизнис Вести - пред: 19 часа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која ...

Денешен - пред: 18 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Точка - пред: 18 часа

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен ...

4NEWS - пред: 17 часа

Полициски час од недела во 11 часот претпладне до вторник во 05 часот изутрина. Владата на денешната седница одлучи дека утре забраната за движење ќе остане како и сите други денови, односно од 19 до 05 часот наутро в недела.

MakPress - пред: 15 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ќе се ...

МКД - пред: 8 часа

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ...

Независен - пред: 8 часа

– Кон почетокот на јуни ќе почнат со работа градинките, а очекувањата се границите да се отворат кон средината на јуни. Оние лица пак, кои со хуманитарни летови влегуваат во државата, треба да приложат ПЦР тест за коронавирусот и наместо во ...

Опсервер - пред: 8 часа

Скопје, 23 мај 2020 () – Кон почетокот на јуни ќе почнат со работа градинките, а очекувањата се границите да се отворат кон средината на јуни. Оние лица пак, кои со хуманитарни летови влегуваат во државата, треба да приложат ПЦР тест за ...

Сител - пред: 7 часа

Границите ќе се отворат кон средината на јуни. Оние лица пак, кои со хуманитарни летови влегуваат во државата, треба да приложат ПЦР тест за коронавирусот и наместо во задолжителен државен карантин, ќе се упатат во задолжителна домашна самоизолација.

Football news:

Arsenal is ready to pay 25 million euros for 19-year-old Feyenoord midfielder Kekcu
Real were denied the transfer of Havertz for 80 million euros. Bayer wants 100 million (Bild)
Balotelli on skipping training: I'm still sick
CEO Of The Homeland: Information about merging with Khimki is incorrect
Liverpool offered Werner the same salary as Chelsea, but dropped out of the competition as Leipzig refused to make a discount
A large number of games play into the hands of Real Madrid. Their composition is better than that of Barca. Ex-Madrid player Pirri on the La Liga calendar
The referee in Latvia showed a black football player a red card and a FAK. This is a very awkward situation