logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

Џафери: Не го видов законот, но гласав за него и немам ништо против да се укине лустрацијата

Собранискиот спикер Талат Џафери изјави дал поддршка на Законот за лустрација и дека нема ништо спорно за него и да се поништи овој закон.

„Не сум го видел текстот на законот и немам коментар по него. Гласав за носење на Законот за лустрација и немам проблем ниту со поништувањето на законот”, рече кусо Џафери.

Што се однесува до законот за јавно обвинтелска служба, Џафери е дециден дека ако пратеничките групи обезбедат мнозинство, законот ќе биде ставен на седница.

„Ова важи и за други закони кои треба да се донесат. Ако не обезбедат, секако Собранието ќе биде распуштено на 12 февруари по што влегуваме во изборниот процес”, рече Џафери.

Themes
ICO