Macedonia

Исчезна МАКЕДОНСКА, остана само ОПЕРА И БАЛЕТ | Пулс24

Пулс24 - тукушто објавено

На социјалните мрежи се појави фотографија од Македонската опера и балет, односно од зградата на која веќе го нема името “Македонска“, а остана само “опера и балет“. Засега нема соопштение дали и оваа институција ќе го менува името или се работи за ...

Press24 - пред: 11 часа

Попладнево на социјалните мрежи се појави фотографија од „Македонската опера и балет“ , поточно од зградата на која веќе не стои името „македонска“ На фотографијата се гледа дека предзнакот (буквите) „Македонска“ ги снема, а останаа да стојат само ...

Денешен - пред: 9 часа

Македонската опера и балет стана ничија откако од натписот при влезот, а сигурно и официјално, извадено е имета „македонска“ па сега е само „опера и балет“. Од тамошните вработени, ни глас да пуштат, не пак нешто ...

PressingTV - пред: 11 часа

Оперскиот пејач Игор Дурловски на Фејсбук го искоментира тргањето на предзнакот „македонски“ од зградата на операта и балетот. „Опера и балет на Република Северџистан. Колеги „даватели на услуги“, кога мочите фалширате-напишта ...

Република - пред: 12 часа

Оперскиот пејач Игор Дурловски, поранешен директор на Македонска опера и балет, преку својот профил на Фејсбук им се обрати на колегите по обезмакедончувањето на неговата матична куќа. ...

Денешен - пред: 13 часа

Македонскиот оперски пејач Игор Дурловски реагира на Фејсбук за „зачувувањето на идентитетот“ со смената на имињата на македонските институции од кои е тргната придавката „македонски“ како што тоа е направено од Македонката опера и балет.

Република - пред: 13 часа

Македонската опера и балет стана ничија. Ниту македонска ниту национална – операта и балетот, благодарение на Преспанскиот договор, стана обезличена. ...

Expres - пред: 14 часа

Согласно Преспанскиот а за да не се лутат Албанците за придавката македонски Владата го менува името на Македонската опера и ...

Воопшто не сум загрижен кој, за што и колку ќе си лежи. Повеќе ме загрижува како, кога и кој ќе го врати достоинството на македонскиот ...

Expres - пред: 12 часа

Оперскиот пејач Игор Дурловски, поранешен директор на Македонска опера и балет, преку својот профил на Фејсбук им се обрати на колегите по обезмакедончувањето на неговата матична ...

Воопшто не сум загрижен кој, за што и колку ќе си лежи. Повеќе ме загрижува како, кога и кој ќе го врати достоинството на македонскиот народ – пишува оперскиот пејач Игор Дурловски на својот фејсбук профил.

Press24 - пред: 11 часа

Оперскиот пејач Игор Дурловски, поранешен директор на Македонска опера и балет, преку својот профил на Фејсбук им се обрати на колегите по тргањето на предзнакот „македонски“ од зградата на операта и балетот. „Опера и балет на Република Северџистан.

Оперскиот пејач, Игор Дурловски на својот Фејсбук профил објави статус во кој вели дека е загрижен како, кога и кој ќе го врати достоинството на македонскиот народ. „Воопшто не сум загрижен кој, за што и колку ќе си лежи.

Воопшто не сум загрижен кој, за што и колку ќе си лежи. Повеќе ме загрижува како, кога и кој ќе го врати достоинството на македонскиот народ – пишува оперскиот пејач Игор Дурловски на својот фејсбук ...

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points