Macedonia

Кога ќе се деполитизира јавната администрација? Граѓаните велат дека администрацијата е мрзлива | ТВ21

ТВ21 - пред: 23 мин

Администрацијата во Северна Македонија е политизирана, велат дека од анкетираните граѓани за ТВ21. Според нив, администрацијата е мрзлива и не сака да работи. Дека администрацијата е политизирана оцени и Европската комисија.

24Инфо - пред: 8 часа

„Во моментов начелно имаме четири модели за трансформација на јавната администрација и заедно со стопанските комори сме фокусирани да ги утврдиме најдобрите начини како административците да се професионализираат, да станат стручни и ефикасни”- ...

Курир - пред: 7 часа

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски вели дека бројот на вработени во администрацијата во Македонија е согласно со европскиот просек, сосема спротивно тоа што го тврдеше додека беше во опозиција кога обвинуваше ...

24Инфо - пред: 22 часа

– Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

ТВ21 - пред: 21 часа

Во вечерашното издание на EUClick, после министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, гостуваше и Дафина Стојаноска од ВМРО-ДПМНЕ. Таа рече дека за сите работи кои добивале критики од СДСМ, сега власта ги практикува три ...

ТВ21 - пред: 21 часа

Дамјан Манчевски, министерот за информатичко општество и администрација, вечерва на ТВ21 изјави дека административната култура на граѓаните во земјава е многу лоша. Целата ...

Локално - пред: 22 часа

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски во вечерашното издание на Клик плус изјави дека бројот на административците во Македонија не е над европскиот просек.

ТВ21 - пред: 21 часа

Дафина Стојаноска од ВМРО-ДПМНЕ во EUclick на ТВ21, го нападна министерот за информатично општество и администрација Дамјан Манчевски дека вработил 6.000 луѓе за 2 ...

ТВ21 - пред: 22 часа

Дафина Стојаноска е гостин во вториот дел на EUclick вечерва во ТВ21. Таа рече дека ситуацијата во МИОА е кататстрофална. Целата ...

ТВ21 - пред: 22 часа

Дамјан Манчевски, министерот за информатичко општество вечерва на гостувањето во ТВ21 изјави дека административците ќе добиваат поголема плата во приватниот ...

ТВ21 - пред: 22 часа

Дамјан Манчевски на вечерашното гостување во ТВ21 на емисијата EUClick, рече дека во времето на Груевски не бил познат бројот на вработени, односно бројката била државна ...

ТВ21 - пред: 22 часа

Дамјан Манчевски вечерва во ТВ21 рече дека оваа Влада, се разликува од претходната. По што се разликува, Манчевски објаснува низ следното ...

ТВ21 - пред: 22 часа

Во вечерашното издание на EUClick гостува министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски. Тој за бројот на административци, рече дека Северна Македонија не е многу над европскиот просек на вработени во ...

Република - пред: 21 часа

Сè за што СДСМ го критикуваа претходното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, од кога дојдоа на власта го практикуваат три пати повеќе, рече во вечерашното издание на „EUClick“, пратеничката Дафина Стојаноска од ВМРО-ДПМНЕ. рече Стојаноска.

Кога ќе кажеме јавна администрација мислиме на сите вработени во јавен сектор, но тоа не е така. Јавната администрација се едвај 16.000 луѓе од сите тие вработени во јавниот сектор, другото се училишта, болници, јавни претријатија итн.

Министерот за информатичко општeство и јавна адмимистрација, Дамјан Манчевски, вчера вечер на телевизија Алсат М изјави дека Владата понудила предлог закон за независен избор на раководители во јавната администрација.

„Ако сме искрени во намерите, ако сакаме да имаме владеење на правото, ако навистина сакаме судска завршница на сето она што беше отворено како случај од нелегално прислушуваните разговори и сме искрени во тоа, и при тоа искрено посакуваме да ја ...

И СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ кога се во опозиција критикуваат дека јавната администрација е преоптоварена, но овој факт го забораваат штом дојдат на власт. Бројот на административците постојано со зголемува.

Главниот збор треба да го имаат плравните експерти, не политичарите. Ни треба завршница на овие предмети, имаме проблем со правосудниот систем. Кога граѓаните гледаат дека не се процесуриаат случаите, дека се блокираат на повеќе начини, дека и оние ...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на денешната дебата на ТВ Алсат изјави дека ВМРО-ДПМНЕ има пуштено длабоки корени во правосудството и се уште го држи во свои раце.

„Ако сме искрени во намерите, ако сакаме да имаме владеење на правото, ако навистина сакаме судска завршница на сето она што беше отворено како случај од нелегално прислушуваните разговори и сме искрени во тоа, и при тоа искрено посакуваме да ја ...

Главниот збор треба да го имаат правните експерти, не политичарите. Ни треба завршница на овие предмети, имаме проблем со правосудниот систем. Кога граѓаните гледаат дека не се процесуриаат случаите, дека се блокираат на повеќе начини, дека и оние ...

Главниот збор треба да го имаат плравните експерти, не политичарите. Ни треба завршница на овие предмети, имаме проблем со правосудниот систем. Кога граѓаните гледаат дека не се процесуриаат случаите, дека се блокираат на повеќе начини, дека и оние ...

Канал5 - пред: 21 часа

"Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата".

4NEWS - пред: 18 часа

Дамјан Манчевски, министерот за информатичко општество и администрација, вечерва на ТВ21 изјави дека административната култура на граѓаните во земјава е многу лоша. Целата изјава: Извор: ...

4NEWS - пред: 15 часа

Во вечерашното издание на EUClick, после министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, гостуваше и Дафина Стојаноска од ВМРО-ДПМНЕ. Таа рече дека за сите работи кои добивале критики од СДСМ, сега власта ги практикува три ...

4NEWS - пред: 12 часа

Дафина Стојаноска од ВМРО-ДПМНЕ во EUclick на ТВ21, го нападна министерот за информатично општество и администрација Дамјан Манчевски дека вработил 6.000 луѓе за 2 месеци. Извор: ...

ММС - пред: 11 часа

Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

Frontline - пред: 11 часа

Манчевски, како што стои во соопштението од СДСМ, ги истакна придобивките од дигитализацијата за што рече дека значително го подобрува квалитетот на животот на сите граѓани, ги носи институциите и услугите до граѓаните и придонесува кон борбата со ...

А1 On - пред: 11 часа

Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

Опсервер - пред: 11 часа

– Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

Слободен Печат - пред: 10 часа

Mинистерот за информатичко општество и администрација oцени дека дигитализацијата ќе овозможи сите лични документи, граѓаните да ги имаат на своите телефони со што веќе нема да има потреба долго чекање пред шалтерите.

24 Вести - пред: 10 часа

Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

Press24 - пред: 9 часа

Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

365 - пред: 9 часа

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски на трибина посветена на дигитализацијата, oцени дека дигитализацијата ќе овозможи сите лични документи, граѓаните да ги имаат на своите телефони со што веќе нема да има потреба ...

CivilMedia - пред: 9 часа

„Највисокиот процент од Бруто домашниот производ доаѓа од секторот за информатички и комуникациски технологии и токму овој податок, треба да ни е уште една од силните причини повеќе да вложуваме во дигитализацијата”, потенцираше министерот за ...

Скопје1 - пред: 8 часа

„Во моментов начелно имаме четири модели за трансформација на јавната администрација и заедно со стопанските комори сме фокусирани да ги утврдиме најдобрите начини како административците да се професионализираат, да станат стручни и ефикасни“- ...

Press24 - пред: 7 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели Министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...

Frontline - пред: 7 часа

Да овозможиме повисоки плати, никој да не биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати. Со еден збор, нема да има ниту една жртва, затоа поентата ни е да го искористиме ...

Нетпрес - пред: 7 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели мМинистерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...

Бриф - пред: 6 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели мМинистерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...

Локално - пред: 6 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели мМинистерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...

365 - пред: 6 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели Министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...

Опсервер - пред: 5 часа

Со реформата на администрацијата никој нема да биде избркан од работното место, а оние кои ќе заминат во приватен сектор да имаат подобри услови за работа и поголеми плати, вели мМинистерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски ...