Кого лаже заменичката министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска?

Ова е прашањето што се наметнува откако вечерва таа најави дека Бирото за Јавна Безбедност (БЈБ) започнало истрага за мотивите и целите на формирање на групата „Јавна соба“ на социјалната мрежа „Телеграм“ во која македонски средношколци споделуваат порнографски фотографии од свои врснички.

Истрага може да спроведе оддел, единица, одделение, СВР, но БЈБ не може да спроведе истрага.