Macedonia

Квалификационо тестирање во средните училишта каде има голем број пријавени ученици | Канал5

Канал5 - пред: 42 мин

Кризата со корнавирусот ги реорганизираше и го промени начинот на запишување во средните училишта. Но раководителите уверуваат дека се оди во најдобар ред. Поради коронакризата оваа учебна година заврши надвор од училишните клупи, но целата ...

А1 On - пред: 40 мин

Во трите гимназии во Дебарско забележан е слаб одѕив за упис во прва година за учебната 2020/2021 година. Во сите три училишта во кои вкупно има места за 544 завршени основци, за упис до попладнево се пријавиле само 93 полуматуранти.

Опсервер - пред: 23 мин

Скопје, 18 јуни 2020 () – Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба ...

Мета - пред: 3 часа

Поради пандемијата со ковид-19, оваа учебна година заврши надвор од училишните клупи, а уписите во средните училишта се одвиваат под „корона услови“ . Владата усвои протокол со кој се уредува начинот на кој што одвиваат уписите.

Expres - пред: 2 часа

Откако Министерството за образование утрово ја лиферуваше веста дека на 22 јуни ќе се одржи квалификационо тестирање за упис во средните училишта каде бројот на пријавени е поголем од оној кој е предвиден со квотата за упис, до нашата редакција ...

Факултети - пред: 3 часа

Како што лани ги смениле условите за запишување во средните училишта, така и годинава е изменет конкурсот за запишување во новата Математичко-информатичка гимназија, која треба да почне со работа од септември, рече на денешната прес-конференција ...

Сакам да кажам - пред: 6 часа

Ќе има квалификационо тестирање во јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот број ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, соопшти ...

Слободен Печат - пред: 5 часа

Зголемен интерес за упис во средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ забележан уште во првиот уписен рок. Како што информора директорот, Димитар Ѓорѓиев, првиот уписен рок во ова училиште е завршен, а пријавени се 219 ученика.

Макфакс - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 часот, информираат од Министерството за ...

24Инфо - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

+инфо - пред: 6 часа

Конечните ранг листи со резултатите ќе се објават на 22 јуни 2020 година. Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно ...

Деца - пред: 10 часа

Образованието не е тема со која во Македонија можеме да се пофалиме, за жал, веќе подолго време. Бледи обиди за реформи и недоволно инвестирање во образованието во сите негови нивоа резултира со позиционирање на нашата земја на сите светски листи по ...

Факултети - пред: 19 часа

Министерството за образование и наука денеска го смени конкурсот, па наместо два ќе бидат формирани три класа во првата генерација на Математичко-информатичката гимназија . Според првичниот конкурс, требаше да се формираат две паралелки со 68 ...

Алсат-М - пред: 21 часа

До 19 јуни ќе биде отворен конкурсот за упис на полуматурантите во средните училишта. Некои од учениците со кои зборувавме денеска се загрижени како ќе стартувата во новата средина. Министерството за образование сè уште нема конкретна стратегија за ...

ММС - пред: 20 часа

По вториот ден од првиот уписен рок во средните училишта, во делчевската гимназија „Методи Митевски – Брицо” најголем интерес учениците покажаа за гимназиско образование. Според професор Роберт Цветковски во неколкуте подрачја од гимназиско и ...

Факултети - пред: 8 часа

Образованието не е тема со која во Македонија можеме да се пофалиме, за жал, веќе подолго време. Бледи обиди за реформи и недоволно инвестирање во образованието во сите негови нивоа резултира со позиционирање на нашата земја на сите светски листи по ...

Нетпрес - пред: 6 часа

Средното училиште на „Марија Кири – Склодовска располага со осум современи училишни лаборатории опремени со апарати, инструменти, лабораториски прибор и хемикалии за индивидуално изведување на лабораториските вежби и практичната настава.

Фактор - пред: 6 часа

Министерството за образование и наука информира дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната ...

Независен - пред: 6 часа

Министерството за образование и наука информира дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната ...

Курир - пред: 6 часа

Министерството за образование и наука информира дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната ...

Press24 - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021 година, ќе организираат квалификациско ...

Бриф - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Канал5 - пред: 6 часа

Учениците кои се пријавиле за гимназиско образование (за сите подрачја) ќе бидат тестирани по наставниот предмет математика и по македонски, албански, турски, односно српски јазик. Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ...

Опсервер - пред: 6 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на ...

Слободен Печат - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Скопје инфо - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

МКД - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Република - пред: 6 часа

Министерството за образование и наука информира дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната ...

Радио МОФ - пред: 6 часа

Министерството за образование и наука соопшти дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната ...

Нетпрес - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021 година, ќе организираат квалификациско ...

Сител - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Денешен - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

А1 On - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Frontline - пред: 6 часа

За учениците кои се пријавиле за здравствена струка ќе се организира проверка на знаењето по наставните предмети биологија и хемија, исто така на јазикот на кој ја следеле наставата во основното училиште.

Н.Македонија - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование, ќе организираат квалификационо тестирање на 22 јуни со почеток во 10 часот, информираат од ...

Р.С.Европа - пред: 6 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

iPortal - пред: 5 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

MTM - пред: 5 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 часот, информираат од Министерството за ...

Centar - пред: 5 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 часот, информираат од Министерството за ...

Точка - пред: 5 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 часот, информираат од Министерството за ...

Алсат-М - пред: 4 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

MakPress - пред: 4 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021, ќе организираат квалификациско тестирање на 22 јуни со почеток во 10 ...

Хаштаг - пред: 3 часа

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени од предвидениот број на ученички места во конкурсот за запишување ученици во средно образование за учебната 2020/2021 година, ќе организираат квалификационо ...

Опсервер - пред: 39 мин

Дебар,18 јуни 2020 () – Во трите гимназии во Дебарско забележан е слаб одѕив за упис во прва година за учебната 2020/2021 година. Во сите три училишта во кои вкупно има места за 544 завршени основци, за упис до попладнево се пријавиле само 93 ...

А1 On - пред: 19 мин

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба да се поднесуваат од ...

24Инфо - пред: 17 мин

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба да се поднесуваат од ...

Слободен Печат - пред: 16 мин

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба да се поднесуваат од ...

Независен - тукушто објавено

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба да се поднесуваат од ...

iPortal - тукушто објавено

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021 кои, согласно Конкурсот, беше утврдено дека треба да се поднесуваат од ...

Краток разговор со Дарко Спасев – актуелен помошник директор, поранешен ученик од СУГС “Марија Кири-Склодовска” околу уписите во средните училишта и можностите во горенаведеното училиште. 1) Како што можевме да видиме имате голем избор на образовни ...

Football news:

39-year-old belezoglu is the first player in the history of the Turkish championship to score in four decades
Watch your language when you talk about Florence. The poor are also robbed. Fiorentina fans responded to Ribery
Manchester United and Manchester City will compete for Coulibaly and Skrinjara
Juventus and Manchester City are the leaders in the fight for Adam Traore
Pep Guardiola: I Want Messi to stay in Barcelona
Kike Of Setian: Of course, we can win the championship. This is evidenced by facts and mathematics
Bartomeu on Messi: We have to renew the contract. Leo told me that he wants to finish his career at Barca