Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Македонците во голем процент ги поддржуваат и најапсурдните теории на заговор | Телма

Телма - пред: 3 часа

Македонските граѓани во најголем дел ги прифаќаат како факти и најапсурдните теории на заговор, како таа дека од авиони се прска со вирусот на Ковид-19 или дека светските настани ги контролираат неколку најбогати семејства и ред други.

Телма - пред: 2 часа

Теориите на заговор во подем. Колку популистичките политичари ги искористуваат? Зошто расте недовербата на граѓаните во демократските институции и во политичките елити? Во Топ Тема со Сања Васиќ, дебата со Влора Речица, Јован Близнаковски и Мирјана ...

Фокус - пред: 2 часа

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со корона вирусот, односно теории на заговор.

+инфо - пред: 4 часа

Теориите на заговор се еден вид на гротескен и симплифициран начин да се воведе ред или да се добие смисла во денешниот хаотичен и комплициран живот. Високи 72 отсто од испитаниците сметаат дека светот го водат неколку моќни семејства, 65 отсто ...

Курир - пред: 58 мин

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Нетпрес - пред: 34 мин

Европската телевизиска мрежа Euronews објави во средата прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Press24 - тукушто објавено

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Р.С.Европа - пред: 13 часа

Кај граѓаните постои значаен потенцијал во однос на наклонетоста кон теориите на заговор, покажа теренското истражување кое Институтот за демократија „Социетас цивилис“ го спроведе во соработка со Претседателскиот центар за политичко образование.