Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски преку статус на Фејсбук пишува дека победата е на дофат.

-Победата е на дофат, победата е тука, излезноста е клучот. Тие сакаат да наведнете глава, јас ви велам главата горе. Ние во наши раце ја немаме полицијата на Спасовски, ниту обвинителството на Рускоска, но затоа на наша страна го имаме народот и народот ќе победи. Доаѓа време на пристојноста, на коректноста и најважно од се на чесноста. Уште во раните утрински часови да се излезе масовно, без запирање и да се даде поддршка на промените кои мора да се случат за да падне оваа власт!

#СоздадиНоваИднина, стои во постот на Мицкоски.