Macedonia
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Седми локални избори, ќе се избираат градоначалници и советници во 80 општини и Скопје | Бизнис Вести

360 степени - пред: 7 часа

За да нема втор круг потребно е на гласање да излезат една третина од запишаните избирачи во конкретната општина и еден од кандидатите да освои мнозинство од гласовите Вкупно 298 кандидати во недела ќе се борат за градоначалничките места во 80 ...

Бизнис Вести - пред: 16 мин

Локалните избори на 17 октомври 2021 година ќе бидат седми од независноста на државата, но трети на кои се избираат градоначалници и советнички листи во 80 општини и Градот Скопје. Право на глас имаат 1 824 864 гласачи, што е најмногу од сите ...