logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

УХМР: Високи водостоите на сите реки во Македонија

Водостоите на реките бележат покачувања, информираат од Управата за хидрометеролошки работи (УХМР).

Во Јегуновце утрово во 6.30 водостојот изнесува 190 санитиметрии има тенденција на покачување, соодветно на тоа очекуваме покачување и во Радуша.

На река Пена над Тетово водостојот измерен утрово во 6.30 изнесува 132 сантиметри, има тенденција на покачување.

На станицата кај Бошков Мост (рекаРадика) водостојот утрово измерен во 5.45 изнесува 130 сантиметри, а водостојот на рекаСатеска кај Ботун изнесува 116 санитиметри, со тенденција на покачување.

На рекаГолема кај Ресен водостојот изнесува 106 сантиметри (измерено во 6.15) со тенденција на покачување.

Од УХМР препорачуваат внимателно движење покрај реките и суводолиците низ Македонија, а особено во делови од Западна Македонија.

Themes
ICO