logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

Владата го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата | А1 On

А1 On - пред: 36 мин

Владата денеска на седница го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата. Со него се предлагаат измени на досегашниот начин на објавување на годишните конкурси за финансирање на јавниот интерес во културата, на ...

+инфо - пред: 2 часа

Пратениците во рамките на претпладневниот дел од работата по дневниот ред на 130-тата собраниска седница одлучија повеќе законски решенија да се разгледаат по скратена постапка. Претседателот на Собранието Талат Џафери ги задолжи матичните комисии ...

Скопје1 - пред: 1 час

Владата на Република Северна Македонија на редовната трета седница го утврди новиот текст на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција, и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието.

Курир - пред: 2 часа

Пратеникот во Собранието од ВМРО-ДПМНЕ Иван Иванов нагласи дека до пратениците е поднесен закон за одбрана по скратена постапка, нагласувајќи дека измените на овој закон се усогласени во целост со НАТО процедурите.

CivilMedia - пред: 3 часа

пишува: Според членот 61 од Уставот на Македонија “Собранието на Република Македонија е претставнички орган на граѓаните и носител на законодавната власт на Републиката. Организацијата и функционирањето на Собранието се уредуваат со Уставот и со ...

Сител - пред: 5 часа

Со седум гласа „за“ собраниската Комисијата за одбрана и безбедност на денешната седница го прифати Предлог-законот за изменување на Законот за јавни собири, чија цел е усогласување на овој Закон со Законот за прекршоци во сферата на изрекување на ...

Локално - пред: 6 часа

Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција на предлог на Министерството за финансии е меѓу точките од дневниот ред на денешната редовна, трета седница на Владата.

Либертас - пред: 7 часа

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за транспорт, врски и екологија, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

ММС - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

Алсат-М - пред: 20 часа

Вработувањето и систематизацијата, финансиите и безбедноста се трите области за кои Собранието бара независност. Законот за Собранието е во собраниска процедура и доби согласност од сите политички партии, рече Претседателот на Собранието, Талат ...

CivilMedia - пред: 1 ден

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

И првите луѓе во Собранието ќе добијат кабинети и посебни советници. Собранискиот спикер ќе може да ангажира пет кабинетски службеници и уште пет посебни советници, потпретседателите по еден, а генералниот секретар три службеници во кабинет и три ...

Измените на законот за Собрание утре ќе се најдат на седница, најави спикерот Tалат Џафери. Tој појасни дека целта на законот, кој ќе се применува од 2021-ва година, е во насока на осамостојување на парламентот од другите ...

Собранието во обид да се осамостои – на утрешната седница закон за Собрание во скратена постапка потпишан и од власта и од опозицијата. Со него законодавниот дом добива фианнсиска самостојност, но не и самостојно обезбедување – за него се уште не се ...

Собранието на Република Северна Македонија во овој мандат, по сите случувања и анализи по прв пат носи стратешки план за работа на Собранието. Се обезбедува независност на Собранието од другите власти, рече претседателот на Законодавниот дом, Талат ...

Група пратеници во Собранието предложија измени на Законот за Собранието. Со предложените решенија ќе се постигне административна независност на на собраниската служба, која ќе биде во функција на зајакнување на уставната позиција на Собранието како ...

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

– Во Собранието на Република Северна Македонија за денеска се закажани седници на пет комисии. Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност треба да го разгледуваат Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири, во прво ...

Во Собранието на Република Северна Македонија за денеска се закажани седници на пет комисии. Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност треба да го разгледуваат Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири, во прво ...

Во Собранието на Република Северна Македонија за денеска се закажани седници на пет комисии. Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност треба да го разгледуваат Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири, во прво ...

Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност треба да го разгледуваат Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири, во прво читање. Предлог-законот за огласување ништовност и поништување на правни акти, дејствија, мерки и ...

Во Собранието на Република Македонија за денеска се закажани седници на пет комисии. Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност треба да го разгледуваат Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири, во прво читање.

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

Седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на чиј дневен ред единствена точка беше Предлог-законот за изменување на Законот за јавните собири во прво читање, е одложена за утре.

ММС - пред: 1 ден

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Локално - пред: 1 ден

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Press24 - пред: 1 ден

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Вечер - пред: 1 ден

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Слободен Печат - пред: 23 часа

Претседателот на Собранието Џафери во изјава за медиумите ги објасни измените. Ќе има нова систематизација и нови служби. Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до ...

Денешен - пред: 23 часа

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

+инфо - пред: 23 часа

Собраниските службеници кои остануваат долго на работа, некогаш и во текот на ноќта, сега ќе имаат можност за паричен надомест, односно Законот предвидува можност работниците кои ќе бидат ангажирани за специфични потреби да земат до 30 отсто ...

Либертас - пред: 23 часа

– Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

24Инфо - пред: 23 часа

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Опсервер - пред: 23 часа

– Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

MakPress - пред: 21 часа

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на сите пратенички групи, вклучувајќи ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ до пратениците доставија измени и дополнувања на Законот за Собранието, по скратена постапка.

Курир - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при работа, ...

Press24 - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при работа, ...

Алфа - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

А1 On - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

Канал5 - пред: 8 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Македонија, Скопје, 14 јануари 2020 (МИА) – Собранието денеска ќе ја одржи 130.

24Инфо - пред: 7 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

ТВ21 - пред: 7 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

Либертас - пред: 7 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

Телма - пред: 6 часа

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за транспорт, врски и екологија, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

Опсервер - пред: 6 часа

– Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Северна Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при ...

Опсервер - пред: 6 часа

– Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за транспорт, врски и екологија, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

MakPress - пред: 6 часа

Собранието денеска ќе ја одржи 130. седница на чиј дневен ред се Предлог-законот за стратегиски инвестиции во Република Македонија, предлог-законите за изменување на законите за евиденциите од областа на трудот, за безбедност и здравје при работа, ...

Themes
ICO