Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

“Hij is gek”: Dauphiné-groene trui Hugo Page krijgt slag in gezicht van Juan Sebastian Molano, die wordt gediskwalificeerd

 

Opschudding in het Critérium du Dauphiné, waar de Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) groenetruidrager Hugo Page (Intermarché Wanty Gobert) na een discussie een slag in het gezicht gaf. Links onderaan in onderstaand filmpje is het incident te zien.

“Dat doe je niet, hij is gek”, was Page na de etappe gedegouteerd over de actie van Molano. “Het is niet omdat ik twintig jaar ben dat hij zoiets moet doen. Op tien kilometer van de meet kwam hij me plots uitschelden, omdat ik volgens hem de weg afsneed. Maar dat was helemaal niet zo. Hij heeft zich niet eens geëxcuseerd.”

Molano werd uiteindelijk door de wedstrijdjury gediskwalificeerd. “In de aanloop naar de finish ging het snel”, keek de Colombiaan, die einde contract is bij UAE Team Emirates, terug op het incident. “In de heat of the moment heb ik een gevaarlijke fout gemaakt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Hugo Page en alle andere renners voor wat er is gebeurd. Ik begrijp dat ik ben gediskwalificeerd en kan alleen maar zeggen dat ik er spijt van heb en uit mijn fout zal leren.” Naast zijn diskwalificatie kreeg Molano ook nog een boete van 2.000 Zwitserse frank én moet hij 100 UCI-punten inleveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.