Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

K3 kan niet verder weg zijn: Klaasje maakt zondag Belgisch debuut in heel ander genre

 

  ©  BELGA

Tienen -

Niemand minder dan Klaasje Meijer, ex-K3, mag op zondag 11 september het concertseizoen van Hageland Klassiek openen. “Toen ik bij haar afscheid bij K3 in de kranten las dat Klaasje conservatorium dwarsfluit volgde en bovendien klassieke muziek nog steeds omarmt, was ik er als de kippen bij om haar te contacteren”, zegt Bart Debbaut.

In een filmpje op YouTube kondigt Klaasje zelfs haar concert in Tienen aan. “Iedereen kent me misschien als zangeres, maar als fluitiste mag ik in september het concertseizoen van Hageland Klassiek openen. Dat doe ik samen met pianist Vital Stahievitch. We spelen stukken van onder meer Mozart, Chopin en Clara Schumann.” Bart Debbaut van Hageland Klassiek is in de wolken met de komst van Klaasje. “Hageland Klassiek wordt zo de eerste Belgische organisatie die haar een podium geeft voor een klassiek programma.” (lees verder onder de video)

Maar er is nog veel meer nieuws. Heel bijzonder is het concert van 22 november in CC De Kruisboog. Op de iconische Goldbergvariaties van Bach, gespeeld door accordeonist Philippe Thuriot, nemen twee professionele dansers het op tegen het enthousiasme van een danser met het syndroom van Down. “Het wordt beslist een van de meest spraakmakende concerten van ons vierde concertseizoen”, zegt bestuurslid Ives Rigaux. “En dan hebben we het nog niet gehad over de wereldpremières van nieuwe muziek van Jef Neve en Jeroen D’hoe. Of over het Firgun Ensemble, kersvers winnaar van de Supernova’s.”

Hageland Klassiek is de opvolger van Klassiek in de Kapel. “We hebben een nieuwe naam, een nieuw bestuur en dus ook een bijzonder ambitieus programma”, aldus kersvers bestuurder Liebrecht Vanbeckevoort, die zelf ook concerteert. “In oktober breng ik naast Beethoven ook muziek van Chopin”, legt de meest recente Belgische piano-laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd uit. “Chopin stond nooit eerder op het programma van de organisatie. Daar breng ik dus graag verandering in.”

Ruim publiek

Voor het eerst organiseert Hageland Klassiek ook een schoolvoorstelling, in samenwerking met CC De Kruisboog. Op 7 februari mag het Quatuor Alfama dat doen met een mooie voorstelling rond de grootmeesters van het strijkkwartet. Een maand later staat het beroemde en beklijvende Stabat Mater van Pergolesi geprogrammeerd. “We hebben een zeer mooie mix gemaakt die een ruim publiek zal weten te bekoren”, besluit Bart Debbaut.

Het programmaboekje valt half juni bij ruim 30.000 gezinnen in het Hageland in de brievenbus en kan nu al geraadpleegd worden op www.hagelandklassiek.be. Tot eind juni geniet je trouwens van 10 procent vroegboekkorting.

Liebrecht Vanbeckevoort, Bart Debbaut en Ives Rigaux kijken al uit naar de komst van Klaasje Meijer. 

Liebrecht Vanbeckevoort, Bart Debbaut en Ives Rigaux kijken al uit naar de komst van Klaasje Meijer.  — ©  if/blg