Belgium

KVK Tienen komt klap te boven en trapt winning goal in slotminuut tegen paal

VOETBAL 1ste Nationale: U23 Charleroi - KVK Tienen 2-2

Pieter Kempeneers (archieffot) haalde verschroeiend uit, goed voor de aansluitingstreffer op Charleroi.  — © Guy Meurs

Donkere wolken in Stade de La Neuville in Montignies-sur-Sambre toen de Zebra’s in de aanvangsminuten van de tweede helft tweemaal in evenveel minuten scoorden. Met veel inzet en wilskracht vochten de Tienenaars terug en dat loonde met een verdiend 2-2 gelijkspel. Invaller Nassim Saïdi (20) had de winning goal aan de voet, maar trof de paal.

De jonge ploeg van Charleroi toonde dat het niet misstond in deze reeks en zorgde in de eerste helft dat de Suikerploeg niet echt haar stempel op het gebeuren kon drukken. Kapitein Hannes Meeus had de thuisdoelman geklopt, maar de goal werd wegens buitenspel niet gevalideerd. Tot dan die eerste minuten van de tweede helft waar het mis ging.

Spits Bongiovanni werd uit het oog verloren en scoorde gemakkelijk de openingsgoal. Twee minuten later benutte Rousseau de rebound en keek KVK tegen een 2-0 aan. Met nog twintig minuten op de klok haalde middenvelder Pieter Kempeneers verschroeiend uit en die aansluitingstreffer deed duidelijk deugd want nu deelden de tricolores de lakens uit. Middenvelder Simon Bracké werd gewisseld voor de offensieve rechterflank Nassim Saïdi en dat bleek een goede zet want hij nette de gelijkmaker. In de slotminuut had het mooier geweest en was het een kwestie van een paar centimeters om de volle pot naar de Suikerstad te nemen.

Nassim Saïdi: “Tikje geluk ontbrak”

Nassim Saïdi is een nieuw gezicht en genoot bij Standard, Westerlo en STVV zijn jeugdopleiding. “Blij dat ik kon gelijkmaken en me tonen als invaller”, klinkt het bij Nassim opgelucht. “Maar over het resultaat ben ik echter niet tevreden. We waren gewoon de betere ploeg en dan moet je altijd winnen. Jammer dat ik echter de paal trof in die laatste minuut. Dat tikje geluk was er niet bij. Met een 2-3 hadden we zeker gekregen waarop we recht hadden. Onze combinaties en de kracht die we toonden in het laatste halfuur mochten gezien worden.”