Belgium

LIGUE 1. Wat een goals! Fabelachtige Messi en Neymar stuwen PSG naar forfaitscore, Monaco ontsnapt aan puntenverlies dankzij de VAR

Messi maakt zijn tweede doelpunt dankzij een knappe omhaal.

Messi maakt zijn tweede doelpunt dankzij een knappe omhaal.  — ©  REUTERS

Monaco, gecoacht door Philippe Clement, begon hun Ligue 1-seizoen met een 1-2-overwinning in en tegen Straatsburg. Eliot Matazo kwam in de 87ste minuut invallen voor de Monegasken terwijl Matz Sels de hele wedstrijd in het Straatsburgse doel stond. Kampioen PSG kende - mede dankzij een verbluffende Messi en Neymar - geen moeite met Clermont.

Voormalig Club Brugge-speler Krepin Diatta bezorgde Monaco op het einde van de eerste helft het voordeel. AS Monaco verdubbelde vervolgens kort na de pauze de voorsprong via Sofiane Diop, twaalf minuten later maakte Habibou Diallo voor de thuisploeg de aansluitingstreffer.

Monaco hield relatief makkelijk stand, maar in blessuretijd kreeg de ploeg van Philippe Clement het toch nog warm. Diallo scoorde in minuut 95 opnieuw voor Straatsburg en leek Monaco zo meteen punten af te snoepen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR wegens buitenspel.

Duo Messi-Neymar schittert

Geen Mbappé bij PSG op de openingsspeeldag, Messi en Neymar waren wel van de partij. En het gouden duo van weleer schitterde als vanouds. Messi scoorde twee keer en gaf een assist aan Neymar, die op zijn beurt ook met een assist strooide. Vooral de omhaal van Messi was om te smullen.

Onder hun leiding maakte PSG brandhout van Clermont. Ook Hakimi en Marquinhos pikten hun doelpuntje mee. PSG won uiteindelijk met 0-5. De kampioen van het seizoen 21-22 is zo alvast sterk begonnen aan de nieuwe competitie.

De magie tussen Neymar en Messi lijkt weer te werken.