Belgium

LIVE. Beerschot heeft het lastig tegen Deinze, maar komt toch op voorsprong: Baeten zet strafschop feilloos om

©  BELGA

Ook in de Challenger Pro League rolt de balt alweer. Zaterdagavond ontvangt Beerschot het Deinze van clubambassadeur Denis Prychynenko. Mits winst tegen de Oost-Vlamingen klimt Beerschot (voor even?) naar de leidersplaats in onze tweede klasse. Volg alle actie hier LIVE.

• 2 minuten geleden

• 3 minuten geleden

• 8 minuten geleden

• 9 minuten geleden

Baeten kopt nog een boogballetje in de handen van Miras, onvoldoende voor een tweede treffer. Ref Willems vindt extra tijd niet nodig en laat meteen daarna het rustsignaal weerklinken. Beerschot mag in de tweede helft een 1-0-voorsprong verdedigen.

• 14 minuten geleden

Een nieuwe vrije trap voor Beerschot komt in de box en Fraser trekt Verlinden tegen de grond: penalty. Topschutter Baeten zet Miras op het verkeerde been met een schot in de rechterbenedenhoek: 1-0!

• 15 minuten geleden

• 18 minuten geleden

Dan toch nog eens Beerschot. Rigo mikt zijn vrije trap naar de rechterhaak, Miras kan al bij al makkelijk pakken.

• 22 minuten geleden

Een gelijkaardige fase als hiernet: Van Landschoot trapt vanop de links, opnieuw voorlangs. Een minuut later trapt hij recht op doelman Lathouwers. Dat zijn nu al drie kansen voor Van Landschoot.

• 23 minuten geleden

Dubbel gevaar van Deinze! De Belder zet Lathouwers aan het werk met een verraderlijk afstandsschot, in de rebound trapt Van Landschoot net voorlangs.

• 28 minuten geleden

Verlinden legt nog maar eens een voorzet in de box. Thorisson en vervolgens Seydoux willen trappen, maar ze vinden allebei een verdediger op hun weg.

• 31 minuten geleden

Antonio Calderon, die zijn debuut maakt als T1 van Deinze, is zeer aanwezig. Constant staat hij instructies te roepen voor zijn dugout. Wieland kijkt voorlopig stoïcijns toe.

• 37 minuten geleden

Verlinden kapt naar binnen en legt een voorzet op het hoofd van Baeten, maar die raakt de bal niet goed. Ver naast.

• 41 minuten geleden

De Belder wil uithalen, maar trapt los naast de bal. Even later krijgt Hendrickx zijn vrije trap niet binnen het kader.

• Één uur geleden

De bal gaat snel op en neer in deze beginfase én we hebben toch ook al een (afgekeurde) goal gezien.

De thuisfans vieren, maar het is van korte duur. Topschutter Baeten stond duidelijk buitenspel toen hij de bal weliswaar knap onder doelman Miras binnenschoof.

Na een dikke twee minuten duikt Deinze al een eerste keer gevaarlijk op. Schryvers verstuurt een scherpe voorzet naar Staelens, maar Meisl kon nog net voor zijn neus in hoekschop tikken.

Nog snel een kantwissel na de toss en dan zijn we vertrokken voor een avondje voetbal in het Olympisch Stadion!

Bij Beerschot keert Rigo na zijn dubbele schorsing terug in de ploeg, ten koste van Koshi. Die staat zelfs niet meer op het wedstrijdblad. Verder koos coach Wieland voor de verwachte namen.

De bezoekers uit Deinze treden aan met Antonio Calderon als T1, nadat Takahisa Shiraishi amper twee dagen geleden afscheid nam. Ex-Beerschotter Prychynenko draagt de kapiteinsband.