Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Schermutseling tussen internationale acts op Duffels festival Brakrock: “Hopelijk praten ze het onderling uit”

 

  ©  rr

Op het Duffelse punkrockfestival Brakrock Ecofest is afgelopen zaterdag een conflict ontstaan tussen twee internationale bands. Toen het concert van de Zweedse groep No Fun At All een kleine tien minuten stillag omdat iemand in het publiek geblesseerd was geraakt, gaf de frontman offstage een duw aan iemand van de entourage van de New Yorkse hardcoreband Sick Of It All. Na zijn show wilde de zanger zich naar verluidt excuseren, maar kreeg hij een slag in het gezicht.

Het incident werd opgepikt in de internationale vakpers, nadat de vrouw die werd geduwd er zelf een post over plaatste op sociale media. Daarin vermeldt ze evenwel niets over de slag die No Fun At All-zanger Ingemar Jansson van haar zou gekregen hebben op het moment dat hij zich volgens verschillende omstanders en crewleden van Brakrock wilde excuseren voor de onterechte duw, waarop nog wat duw- en trekwerk zou gevolgd zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niemand diende een klacht in, maar de post op sociale media stak wel vlotjes de lont aan het virtuele kruitvat binnen de punkrock- en hardcorewereld. De organisatoren van het Duffelse festival zagen zich genoodzaakt om met een statement naar buiten te komen op basis van wat tal van omstanders en crewleden wisten te melden. “We hopen oprecht dat beide partijen een inspanning leveren om dit in de toekomst onderling uit te praten. We willen dat gerust mee mogelijk zien te maken”, luidt de slotzin.