Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stadsbestuur wil volgend seizoen slechts twee wedstrijden RC Genk op zondagavond: “Heel wat overlast in de buurt”

 

  ©  ISOPIX

Goed nieuws voor de supporters van KRC Genk met een afkeer voor zondagavondvoetbal: het Genkse stadsbestuur vraagt de kalendercommissie om volgend seizoen in de Cegeka Arena nog maximaal twee wedstrijden te laten plaatsvinden op zondagavond om 21 uur.

Eind volgende week wordt normaal de kalender van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League bekendgemaakt. Vooraf wordt aan de 18 clubs en de lokale overheden gevraagd om hun desiderata over te maken.

“Wij vragen daarbij om veiligheidsredenen altijd om de risicowedstrijden bij daglicht te plannen”, zegt Yves Bosmans, hoofdinspecteur en dossierbeheerder voetbal van politiezone CARMA. “Daarbij kwam nu de vraag van het stadsbestuur om de wedstrijden op zondagavond (aftrap 21 uur) tot maximaal twee te beperken. Die zorgen de avond/nacht voor de eerste dag van een nieuwe werkweek voor heel wat overlast in de woonwijken in de buurt.”

Algemeen directeur Erik Gerits van KRC Genk sloot zich graag aan bij die wens. “Wij hebben vorig seizoen maar liefst zes keer thuis gespeeld op zondagavond om 21 uur. Dat zorgde voor veel onvrede, niet alleen bij de buurtbewoners maar vooral ook bij onze supporters.”

Morren verlaat club

Bij KRC Genk is men intussen op zoek naar een nieuwe mediaverantwoordelijke. Peter Morren verlaat eind volgende week de club om terug te keren naar zijn ouwe liefde, hij wordt opnieuw voetbalcommentator.