Belgium

Afbraak Theunisbrug over Albertkanaal in Merksem gestart

Merksem -

In Merksem is zaterdag de afbraak van de oude Burgemeester Gabriël Theunisbrug begonnen. Ten laatste in de vroege uurtjes van maandagochtend zou ze volledig verdwenen moeten zijn.

Op termijn is het de bedoeling dat de Theunisbrug, ook ‘de brug van het Sportpaleis’ genoemd, uit drie aparte bruggen zal bestaan: één brug voor de trams en twee bruggen met telkens twee rijstroken voor het auto- en fietsverkeer van en naar Merksem.

Twee bruggen liggen er al en maken tram- en autoverkeer in beide richtingen mogelijk. De oude brug kan daarom worden afgebroken. Sinds zaterdagochtend worden met kranen de liggers één voor één weggenomen.

“Deze werkmethode verloopt een pak rustiger, met minder lawaai tot gevolg, dan de brug met breekhamers slopen vanop pontons. En er vallen geen brokstukken in het water”, klinkt het bij De Vlaamse Waterweg.

Dag en nacht

Om de sloopwerken tijdig af te ronden, werkt de aannemer ook in de avonden en nachten verder. Maandagochtend vroeg zou alles klaar moeten zijn. Het verkeer kan heel het weekend blijven rijden.

Nadat de oude brug is afgebroken, kan gestart worden met de bouw van de derde brug. In april 2021 zouden de werken helemaal klaar moeten zijn. Tegen dan zal ook het kruispunt met de Minister Delbekelaan heraangelegd zijn.

Kijklustigen wordt uitdrukkelijk gevraagd om niet te komen kijken wegens de geldende coronamaatregelen. De afbraak is wel live te volgen op de website van De Vlaamse Waterweg.

  ©  BFM

  ©  BFM

(dvd)

Football news:

Lopetegi over éver Banega: als hij goed speelt, speelt heel Sevilla goed
Sanchez ontving 7,5 miljoen pond van Manchester United Voor het beëindigen van zijn contract
Javi Martinez is Interessant voor Renn. De club speelt in de Champions League
Fonseca Pro 0:2 met Sevilla: Roma verdiende te verliezen
Manchester United is klaar om Lingard te verkopen. Hij scoorde in de laatste twee wedstrijden
Dzeko Pro 0:2 met Sevilla: Roma is nooit in het spel gekomen
Regio Sergio: Sevilla is vastbesloten om de Europa League te winnen. We willen alles winnen wat we kunnen