Belgium

Agenten hebben geen schuld aan dood Adil

De twee agenten die op 10 april met hun politiewagen de 19-jarige Adil C. uit Anderlecht aanreden, treft geen schuld. Adil werd geen slachtoffer van politiegeweld. Dat is de conclusie van het gerechtelijk onderzoek. Dat bevestigt het Brusselse parket.

De familie van Adil had na de feiten klacht ingediend tegen de twee politiemensen. Een gerechtelijk onderzoek werd geopend wegens onvrijwillige doodslag.

Maar de onderzoeksrechter heeft zijn onderzoek nu afgesloten zonder dat de agenten iets ten laste wordt gelegd. Het parket zal de raadkamer vragen hen niet vervolgen.

Een rapport van de verkeersdeskundige die de omstandigheden van het ongeval heeft onderzocht, pleit de agenten vrij. Hij legt de fout voor het ongeval bij de omgekomen Adil.

De 19-jarige Adil C. kwam vrijdagavond 10 april in Anderlecht om het leven tijdens een politieachtervolging. De jongeman sloeg met zijn scooter op de vlucht bij een controle die de politie deed om de coronamaatregelen te handhaven.

Toen hij op zijn vlucht een bestelwagen wou inhalen, botste hij frontaal op een politievoertuig van de zone Zuid dat was opgeroepen ter versterking en van de andere kant kwam aangereden.

De dood van Adil was de directe aanleiding voor gewelddadige rellen in de wijk rond het metrostation Clemenceau. Er werden dat weekend tientallen arrestaties verricht.

Volgens sommige jongeren was Adil slachtoffer van politiegeweld en waren de agenten bewust op hem ingereden. Volgens hen was het dan ook geen ongeval maar moord. Ook een aantal persartikels die achteraf verschenen, suggereerden dat het geen ongeval was.

Maar de conclusie van de verkeersexpert die het ongeval onderzocht, klinkt heel anders. Zijn onderzoek bevestigt de versie van de agenten en legt de schuld van het ongeval bij de overleden Adil.

De agenten konden, zo stelt de expert vast, de scooter niet zien aankomen: het was donker en het voorlicht van de scooter werkte niet. De scooter reed bovendien tegen een onaangepaste snelheid. Volgens de expert reed de vluchtende Adil op zijn opgedreven scooter aan een snelheid tussen 57 en 70 kilometer per uur toen hij een Mercedes bestelwagen die voor hem reed, wilde voorbij steken.

De maximumsnelheid op die plaats is 50 km/u. De politiewagen die vanuit de andere richting kwam, reden aan een snelheid tussen 17 en 25 km per uur. Er zijn volgens de expert ook geen elementen die aantonen dat de politieauto afgeweken zou zijn in de richting van de aanrijdende scooter zoals werd gesuggereerd na de feiten. De impact van de klap werd vastgesteld op de rijstrook waar de politiewagen op reed.

Adil droeg een helm maar volgens de expert is het duidelijk dat die niet correct werd gedragen omdat hij tijdens het ongeval los kwam. Volgens de expert speelde dat feit een grote rol bij de dodelijke afloop van het ongeval.

De familie van Adil en hun advocaat Alexis De Swaef kunnen nog altijd bijkomende onderzoeksdaden vragen. Het is nog niet bekend of ze dat gaan doen.

Football news:

Juventus heeft contact gehad met Genua met betrekking tot Shomurodov (Calciomercato)
Alexey Miranchuk is genoemd naar de zanger van de jaren 90 Glyzin. Van hem is fanatela ma
Ibrahimovic scoorde voor het eerst in twee maanden. Voordat Ronaldo-4 goals
Door het bijwonen van een illegale partij, Gladbach forward Embolo zal missen de wedstrijd met Werder
Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club