Belgium

Apple en Google verwijderen immens populaire spel Fortnite uit aanbod

Zowel Apple als Google hebben Fortnite uit hun App/Play Store verwijderd. De technologiereuzen liggen overhoop met de producent van het immens populaire spel, omdat die een eigen betalingssysteem heeft ingevoerd.

Het zit er al even bovenarms op tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games. Spelers van het schietspel konden rechtstreeks in het spel betalen en dat gaat in tegen de voorschriften van Apple, dat 30 procent vergoeding vraagt voor alle ‘in-app’ aankopen. Volgens Apple verschijnt Fortnite pas opnieuw in de App Store als aan alle regels voldoet, Epic Games dreigt op zijn beurt dan weer met juridische stappen tegen de iPhone-maker.

Apple verklaarde intussen wel “samen met Epic te werken aan een oplossing”. “Maar we hebben geen enkele intentie om een speciale uitzondering voor hen te maken”, zo luidt het in een persbericht. “Epic Games heeft de onfortuinlijke stap gezet om onze richtlijnen te schenden. Die richtlijnen zijn ingevoerd zodat elke ontwikkelaar gelijk behandeld zou worden en zodat we alles veilig kunnen houden voor onze gebruikers. Daarom hebben we Fortnite uit ons aanbod verwijderd.”

Ook Google verwijderde Fortnite om dezelfde reden uit de Play Store, al kunnen Android-gebruikers het spel momenteel wel nog downloaden via de ‘app launcher’ van Epic Games zelf.

De makers van Fortnite hebben inmiddels al de reclamespot nagemaakt waarmee Apple de Macintosch computer aankondigde tijdens de Super Bowl. Die refereert naar het dystopische 1984 van George Orwell. De nieuwe video hebben ze slim ‘Nineteen Eighty-Fortnite’ genoemd en eindigt met de hashtag #FreeFortnite.

“Epic Games heeft het monopolie van de App Store uitgedaagd. Uit wraak heeft Apple Fortnite van een miljard toestellen geblokkeerd. Sluit je aan en voorkom dat 2020 1984 wordt”, zo sluit de video af.

Fortnite is gratis te downloaden en is immens populair sinds het gelanceerd werd in 2017.

Football news:

Zidane over Jovic ' s toekomst: alles kan gebeuren. Ik kan niets zeggen totdat het venster sluit Real Madrid coach Zinedine Zidane de wedstrijd van de vierde ronde van La Liga tegen Valladolid
Flick over Bayern ' S Interesse in Kramarisch: ik ken hem goed, maar ik heb er niets over gehoord.Bayern coach Hans-Dieter flick gaf commentaar op de geruchten over Interesse in Hoffenheim forward Andrey Kramaric na de overwinning op Borussia in de Duitse Super Cup. We wilden deze wedstrijd winnen, maar we wisten dat het niet makkelijk zou zijn. We verdienden om een 2-0 voorsprong te nemen, maar toen maakten we het onszelf moeilijk en de score werd gelijk. Maar uiteindelijk zijn we blij met de overwinning en de trofee. Wat het spel van Kimmich betreft, hij heeft een speciaal karakter. Dit is de speler die het team vormt. Ik ben constant van plan om hem rust te geven, maar ik begrijp dat hij ongelukkig zal zijn. Hij wil altijd op het veld zijn. De geruchten over Kramerica? Ik ken hem goed. Ik heb al gezegd dat dit een van de beste stakers in de Bundesliga is, met een zeer hoog niveau van vaardigheid. Maar ik heb er niets over gehoord, zei flick
We hebben drie clubs in deze groepsfase van de Champions League. Hoe zijn campagnes met twee geëindigd? Beide teams haalden de Play-offs maar één keer
Solskjaer over transfers: geen nieuws. Met wat we hebben, Manchester United heeft een grote ploeg, Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer, Juan Mata speelde geweldig. Hij nam de controle over het spel over en kalmeerde het team. Het werd samengesteld en het eerste doel werd bijna onafhankelijk georganiseerd. Maar zo ' n spel in zijn optreden verbaast me niet
Guardiola bevestigde dat Zinchenko in Manchester City zal blijven
Bayern won 5 trofeeën in een jaar. Om de record Barca te herhalen moet nog een
Flick nam vijf trofeeën mee met Bayern na 40 wedstrijden