Belgium

Apple verwijdert immens populaire spel Fortnite uit App Store

Apple heeft Fortnite uit zijn App Store verwijderd. De technologiereus ligt overhoop met de producent van het immens populaire spel, omdat die een eigen betalingssysteem heeft ingevoerd.

Het zit er al even bovenarms op tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games. Spelers van het schietspel konden rechtstreeks in het spel betalen en dat gaat in tegen de voorschriften van Apple, dat 30 procent vergoeding vraagt voor alle ‘in-app’ aankopen. Volgens Apple verschijnt Fortnite pas opnieuw in de App Store als aan alle regels voldoet, Epic Games dreigt op zijn beurt dan weer met juridische stappen tegen de iPhone-maker.

Apple verklaarde intussen wel “samen met Epic te werken aan een oplossing”. “Maar we hebben geen enkele intentie om een speciale uitzondering voor hen te maken”, zo luidt het in een persbericht. “Epic Games heeft de onfortuinlijke stap gezet om onze richtlijnen te schenden. Die richtlijnen zijn ingevoerd zodat elke ontwikkelaar gelijk behandeld zou worden en zodat we alles veilig kunnen houden voor onze gebruikers. Daarom hebben we Fortnite uit ons aanbod verwijderd.”

Ook Google verwijderde Fortnite om dezelfde reden uit de Play Store, al kunnen Android-gebruikers het spel momenteel wel nog downloaden via de ‘app launcher’ van Epic Games zelf.

De makers van Fortnite hebben inmiddels al de reclamespot nagemaakt waarmee Apple de Macintosch computer aankondigde tijdens de Super Bowl. Die refereert naar het dystopische 1984 van George Orwell. De nieuwe video hebben ze slim ‘Nineteen Eighty-Fortnite’ genoemd en eindigt met de hashtag #FreeFortnite.

“Epic Games heeft het monopolie van de App Store uitgedaagd. Uit wraak heeft Apple Fortnite van een miljard toestellen geblokkeerd. Sluit je aan en voorkom dat 2020 1984 wordt”, zo sluit de video af.

Fortnite is gratis te downloaden en is immens populair sinds het gelanceerd werd in 2017.

Football news:

David Silva maakte zijn debuut voor Sociedad in een wedstrijd tegen Real Madrid. In de 63e minuut van de wedstrijd tegen Real Madrid werd de 34-jarige Spanjaard vervangen. Silva verhuisde naar Sociedad vanuit Manchester City, waar hij 10 jaar speelde. Silva als de koning werd begeleid uit de stad: ze verzamelden een aantal verklaringen van liefde, leg een kaart van assists op het veld, zet een standbeeld in het stadion
Bayern München en Borussia Dortmund zijn geïnteresseerd in Barcelona forward De La Fuente
Ferran Torres: ik wist dat Manchester City sterke spelers had, en in de training zag ik hoe Ferran Torres commentaar gaf op de verhuizing naar Manchester City. Ik ben erg blij om hier te zijn, blij dat het seizoen gaat beginnen en ik kan niet wachten tot maandag om mijn eerste wedstrijd te spelen in de Premier League
Leicester scoorde 6 punten in de eerste twee ronden van de Premier League, voor het eerst sinds het seizoen 2015-16. Vossen slaagde erin om het maximum aantal punten te krijgen (3:0 met West Brom in de eerste ronde-CA. In het seizoen 2015/16 won de club de Premier League. Leicester scoorde 7 doelpunten in de eerste twee ronden van de Topdivisie van het Engelse kampioenschap voor de derde keer in de geschiedenis: het team bereikte dit resultaat eerder in het seizoen 1926/27 (8 doelpunten) en in het seizoen 1933/34 (7 doelpunten)
Magnus Carlsen: Edegor ' s optreden aan het begin van mijn echte is verbazingwekkend
Rummenigge nam afscheid van Tiago: hij omhelsde me en huilde vijf minuten lang. De voorzitter van de Bayern Karl-Heinz Rummigge heeft laten zien hoe hij afscheid heeft genomen van de middenvelder Tiago Alcantara na zijn verhuizing naar Liverpool. Hij omhelsde me, huilde vijf minuten en zei: Bedankt dat ik dit mocht doen.Ik had ook tranen
Betis Pellegrini scoorde 6 punten in 2 ronden van La Liga. De club wordt voor de derde keer in de geschiedenis beheerd