Belgium

Bruno Vanden Broecke wint de Louis D'Or, de belangrijkste Nederlandse prijs voor acteurs

Acteur Bruno Vanden Broecke heeft de belangrijkste Nederlandse prijs voor acteurs gewonnen, de Louis D'Or. Hij kreeg de prijs voor de monoloog "Para", die geschreven werd door David Van Reybrouck. Vanden Broecke speelt een ex-paracomando die deelnam aan de Belgische militaire interventie in Somalië 25 jaar geleden. 

De Louis D'Or, de prijs voor de beste acteur in een toneelstuk, werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam. "In alles is Bruno Vanden Broecke in "Para" een acteur die niet lijkt te acteren: hij wórdt zijn personage, de commando Nico Staelens", aldus de jury. "In een grootse monoloog laat Vanden Broecke in alles de onmacht spreken over een nieuw "Verdriet van België"."

Eerder wonnen onder meer Ramsey Nasr, Dirk Roofthooft, Lucas Van den Eynde en Warre Borgmans de Louis D'Or. 

De voorstelling "Para" was dit jaar ook geselecteerd voor het Theaterfestival dat de 15 meest spraakmakende stukken van het afgelopen seizoen uit Vlaanderen, Brussel en Nederland herneemt. 

De prijs voor beste actrice in een toneelstuk, De Theo D'Or, ging naar de Nederlandse Karina Holla voor "Romp", een voorstelling waarin ze een vrouw speelt die aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is. 

Video player inladen ...

Football news:

Borussia heeft Manchester United een ultimatum gesteld: als ze Sancho willen kopen, moet de deal voor 10 augustus gesloten zijn
Chelsea deed geen aanbod voor Havertz. De vertegenwoordigers van de speler zijn zich bewust van de Interesse van de blauwe
Ik wilde op het veld blijven. De enige echte Ivan samorano
Stefano Pioli: teo kan een van de beste extreme verdedigers ter wereld worden
Arteta wil dat Ceballos in Arsenal blijft: hij is een belangrijke speler voor ons geworden
Mourinho op son and Lloris clash: het is prachtig. Als je iemand de schuld wilt geven, ben ik het
Real Madrid spelers zullen weigeren bonussen voor alle trofeeën die ze dit seizoen winnen