Belgium

Daarom hangen Belgen vrijdag een dweil aan hun voordeur

ACV roept iedereen op om op vrijdag 19 juni een dweil aan de voordeur of uit het raam te hangen, als teken van waardering voor de meer dan 200.000 schoonmakers in ons land. Vrijdag is immers de 13e editie van de Dag van de Schoonmaak.

Met de actie wil ACV Voeding en Diensten het schoonmaakpersoneel bedanken voor het zware werk dat ze dagelijks verrichten. Het beroep van schoonmakers is sowieso al intensief, maar tijdens deze coronacrisis kregen veel schoonmakers het nog moeilijker, zegt de vakbond. Die verwijst onder meer naar de veel strengere reinigingsvereisten en het feit dat er veel meer schadelijke middelen gebruikt, met alle gezondheidsgevolgen van dien.

Het ACV wijst er ook op dat het loon van een schoonmaker nog altijd laag ligt, “tien keer lager dan het gemiddelde maandloon van een topmanager”. “De maatschappij moet aanvaarden dat deze cruciale beroepen meer waard zijn dan het povere loontje waar ze nu recht op hebben. De crisis die we net hebben meegemaakt, heeft aangetoond dat we vooral nood hebben aan schoonmaakpersoneel, veel meer dan aan topmanagers! “, zegt de vakbond.

Football news:

Ik moest van een vrije trap scoren om mijn vertrouwen terug te winnen
Na het football keert Buffon terug naar school. Hij zat ooit in de gevangenis voor een vals diploma
Ronaldo scoorde het eerste doelpunt voor Juventus van een vrije trap. Er waren 43 pogingen
Ronaldo is de eerste in 59 jaar die 25 goals scoorde voor Juventus in de Serie A in één seizoen
Sulscher op 5:2 met Bournemouth: ik ben blij met de energie van Manchester United en de doelpunten. Het was een match voor de fans
Rashford op 5-2 met Bournemouth: Het is belangrijk om door te gaan tot het einde van het seizoen. Spannende tijd
⛔ Dit is de Eerste Liga van Armenië werd gestopt vanwege dogovornjakah. Verboden 5 clubs en 58 personen (45-voor het leven)