Belgium

Liveblog - 1.196 besmettingen per dag erbij, minister Weyts aan startende studenten: "Lééf, maar doe het veilig"

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. In de week van 11 tot 17 september kwamen er elke dag gemiddeld 1.196 bevestigde besmettingen bij, dat is een stijging met 62% tegenover een week eerder. Vorige week waren er verschillende dagen met meer dan 1.500 positieve testen per dag. Volg het coronanieuws in onze liveblog:

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Liveblog

De coronacijfers: elke dag 1.196 besmettingen en 45 ziekenhuisopnames

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. In de week van 11 tot 17 september kwamen er elke dag gemiddeld 1.196 nieuwe bevestigde besmettingen bij, dat is een stijging met 62% tegenover een week eerder. Vorige week waren er verschillende dagen met meer dan 1.500 positieve testen per dag.

De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 45 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, vorige week waren dat er nog 30 per dag. Het aantal coronadoden blijft wel laag, elke dag sterven er nu in België gemiddeld 2 mensen die besmet waren met het virus.

09 min

Veel Madrilenen verzetten zich tegen lockdown in 37 wijken

In de Spaanse hoofdstad Madrid gaan vandaag 37 wijken in lockdown. Dagelijks komen er meer dan tienduizend besmettingen bij, in sommige wijken is het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners hoger dan duizend. Het afsluiten van de wijken is een van de maatregelen die de coronabesmettingen moeten afremmen.

Toch verzetten veel Madrilenen zich tegen de maatregel, zegt onze correspondent Sven Tuyttens. De mensen zijn minder ongerust dan tijdens de eerste, veel strengere lockdown, en verschillende arme wijken van de stad voelen heel erg de economische gevolgen van de crisis. Veel Madrilenen weten ook niet waar de ene wijk ophoudt en de andere begint, wat veel verwarring veroorzaakt.

16 min

Jimmy Kimmel praat tegen karton of hoe ook de Emmy's digitaal gaan

"Succession" en "Schitt's Creek" zijn de grote winnaars van de Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen die deze keer door corona digitaal werden georganiseerd. De populaire sitcom "Schitt's Creek" ging aan de haal met álle (zeven) Emmy's in de categorie comedy. De felbegeerde Emmy voor beste dramaserie was voor "Succession".

Lees hier het volledige artikel: 

59 min

Minister Weyts aan de startende studenten: "Leef, maar doe het verantwoordelijk"

Vandaag start het academiejaar aan de vijf Vlaamse universiteiten. Tienduizenden studenten beginnen er straks aan in grote onzekerheid, door de coronacrisis en alle maatregelen daarrond. Het wordt minder vrolijk dan anders, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in een filmpje op Twitter. Zijn boodschap aan alle studenten is: Leef, maar doe het veilig en verantwoordelijk.

Cafés en restaurants moeten in grote delen van Nederland sluiten om 1 uur

Horecagelegenheden in de Nederlandse Randstad moeten eerder sluiten. Zondagavond zijn de strengere maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Sinds middernacht mogen geen nieuwe klanten meer binnen, een uur later gaan cafés en restaurants dicht. 

Lees hier het volledige artikel: 

Opnieuw bezoekers welkom in wereldberoemde Taj Mahal

De Taj Mahal gaat opnieuw open voor bezoekers, ondanks dat India de VS lijkt in te halen als land waar wereldwijd de meeste coronabesmettingen zijn. India (met 1,3 miljard inwoners) heeft meer dan 5,4 miljoen gevallen van COVID-19 geregistreerd. Dagelijks komen er in het land ongeveer 100.000 nieuwe besmettingen en meer dan 1.000 coronadoden bij.

Na een strikte lockdown in maart aarzelt premier Narendra Modi om net als andere landen nieuwe beperkingen in te stellen. In plaats daarvan heeft zijn regering juist versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd, zoals voor het treinverkeer, binnenlandse vluchten, markten, restaurants en nu dus de Taj Mahal.

Het wereldberoemde witmarmeren mausoleum uit de 17e eeuw staat in de stad Agra, ten zuiden van New Delhi, en is de populairste toeristische trekpleister van India. Tickets kunnen enkel online gekocht worden en bezoekers zijn verplicht een mondneusmaker te dragen. Hun temperatuur wordt ook gemeten voor ze het monument betreden.

AFP or licensors

Football news:

👏 De hele wereld praat over Khabib ' s vertrek en feliciteert hem met zijn overwinning. Zij eisen de eerste plaats in de waardering voor hem en respecteren de wens om bij zijn familie te zijn hier Conor, Ronaldo, Joe Rogan en anderen
Klopp Pro 2:1 met Sheffield: wint 2:0 of 3:0 komen wanneer je fel vecht in games als deze
Messi herhaalde zijn slechtste zegereeks-6 wedstrijden zonder doelpunten voor Real Madrid
Schalke is 21 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga en bevindt zich op de voorlaatste plaats
Suarez deelt de eerste plaats in de La Liga goalscoring race met Fati en Paco, met 5 (4+1) punten in 5 wedstrijden
Real Madrid verslaat Barcelona met overwinningen in full-time officiële wedstrijden-97 vs 96
Lampard in de aflevering met Maguire en Aspilicueta: a Clean penalty in favor of Chelsea