Belgium

Man in levensgevaar na schietpartij met politie

Gent -

In de Gentse wijk Nieuw-Gent is een man maandagavond neergeschoten door de politie. Dat zou gebeurd zijn nadat hij met zijn wagen niet wilde stoppen voor een controle. De man is levensgevaarlijk gewond.

Het parket is een onderzoek gestart naar het incident, dat zich afspeelde aan het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg en de Edelsteenstraat. “Bij het schietincident is één persoon levensgevaarlijk gewond”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. “De precieze omstandigheden worden onderzocht. Zoals de standaardprocedure voorziet, worden twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de feiten die aanleiding hebben gegeven door de tussenkomst van de politie, en één naar het schietincident zelf.”

Voordien waren bij de politie al enkele meldingen binnengelopen. Mogelijk ging het om een gijzeling van een vrouw door de man, maar het parket geeft geen details over de aanleiding. Bij de voorafgaande feiten raakte niemand gewond, zegt het parket. De neergeschoten man is een man van Afrikaanse origine. Er werd ook een blanke vrouw geboeid weggevoerd door de politie.

De plaats van het schietincident is afgezet en er vindt een sporenonderzoek plaats. Het labo, het parket en een wapendeskundige zijn ter plaatse. Voor het onderzoek naar de politieman die vuurde komt het Comite P. tussen. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van wettige zelfverdediging.

Football news:

Barcelona speelde de beste wedstrijd op Setien. Zelfs Griezmann scoorde: een perfecte parachute na een hakpas van Messi
Arsenal heeft niets te vieren, ze moeten elke kans grijpen. Mourinho reageerde op de grap over Tottenham
Ik begrijp steeds minder VAR
MATIC heeft zijn contract met Manchester United verlengd tot 2023
Met de dood van Morricone, een deel van de wereld cinema gaat. De Laurentiis over de componist
Josep Bartomeu: Setien doet het geweldig. We hebben het volste vertrouwen in hem
Pique op La Liga: Barca wil niet achterlopen, maar we hebben alles in het werk gesteld om de situatie te veranderen