Belgium

Man steekt vrouw neer op parking van woonzorgcentrum in Aalst

Bij een steekpartij op de parking van woon-zorgcentrum Mijlbeke in Aalst zijn donderdagochtend twee gewonden gevallen. Een man heeft er zijn ex-vrouw neergestoken en raakte zelf ook gewond bij het incident. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt de politie van Aalst aan Het Nieuwsblad.

Het steekincident deed zich donderdagochtend voor op de parking van het woonzorgcentrum Mijlbeke, waar de vrouw als administratieve kracht werkt. Haar ex-man, met wie ze drie kinderen heeft, stond haar daar op te wachten en diende haar meerdere messteken met een aardappelmes toe. Daarna heeft hij zichzelf messteken toegediend. Een stadsarbeider slaagde erin hem te overmeesteren.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Zij werd ter plaatse gereanimeerd door collega’s van het woon-zorgcentrum en daarna door de toegesnelde ambulanciers, waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar wordt ze geopereerd. De man raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie de nodige zorg krijgt en bewaakt wordt.

Echtscheiding

De aanleiding voor het incident is volgens burgemeester Christoph D’Haese in de relationele sfeer te vinden. De twee waren in een echtscheiding verwikkeld. Het personeel zag het gebeuren en is in shock, zegt Sarah Smeyers, voorzitter van het OCMW in Aalst.

Het parket en het labo zijn ter plaatse en er is een onderzoeksrechter gevorderd. Volgens de politie waren er meerdere mensen getuige van het incident, die zullen verhoord worden door de lokale recherche. Het is nog onduidelijk wat het incident veroorzaakt heeft.

Tweede keer deze week

Het is de tweede keer deze week dat Aalst opgeschrikt wordt door een gewelddaad. Eerder deze week werd ex-burgemeester Ilse Uyttersprot in haar slaap gedood door de man waar ze al drie maanden een relatie mee had. Wat daar de aanleiding toe was, is nog onduidelijk.

Football news:

Jose Mourinho: wat er met Dyer is gebeurd is niet normaal, hij was uitgedroogd. Als de League management niet geeft om de spelers, ik niet
Jose ging twee keer door het lint tijdens de wedstrijd met Chelsea: rende over Lampard en rende om Dyer te zoeken - hij haastte zich naar het toilet tijdens het spel
Lampard op degradatie van de League Cup:we moeten positief blijven. Alles zal komen als Chelsea tweede score, met de score
Call of nature, wat kun je doen? Dyer legde uit waarom hij naar de kleedkamer Rende tijdens de wedstrijd met Chelsea
Mourinho en Lampard hebben elkaar de hand geschud voor de schietpartij. In de eerste helft hadden zij een gevecht
Dest arriveerde in Spanje om een transfer te voltooien naar Barca
Ik ben verantwoordelijk voor mijn fouten. Ik wilde dat Barcelona sterker werd.Lionel Messi sprak de fans aan tijdens de crisis in de club. Na zoveel meningsverschillen wil ik hier een eind aan maken. We moeten eensgezind blijven en begrijpen dat het beste nog moet komen. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen fouten. Als ik ze liet gebeuren, was het alleen maar om Barcelona beter en sterker te maken