Belgium

Meer dan 200.000 nieuwe besmettingen, WHO meldt recordstijging op een dag

Meer dan 200.000 nieuwe besmettingen, WHO meldt recordstijging op een dag

De grootste stijgingen zijn te zien de VS, India en Brazilië Foto: AP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde zaterdag een recordstijging op een dag van wereldwijde gevallen van het coronavirus, met in totaal 212.326 in de afgelopen 24 uur.

De grootste stijgingen zijn te zien in de Verenigde Staten, Brazilië en India, volgens een dagelijks rapport van de WHO.

Het vorige record aan nieuwe besmettingsgevallen was op 28 juni met 189.077. Het aantal sterfgevallen bleef stabiel op ongeveer 5.000 per dag.

Het wereldwijde aantal gevallen van het coronavirus overschreed vrijdag de elf miljoen. Aan de ziekte zijn in zeven maanden tijd meer dan een half miljoen mensen gestorven.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk veel hoger dan de 11 miljoen die door overheden zijn gemeld. Dat komt omdat niet iedereen met het virus wordt getest. Sommige landen hebben daarvoor ook niet de middelen.

Het virus dook oorspronkelijk op in de Chinese miljoenenstad Wuhan en verspreidde zich vervolgens over de wereld. Het aantal besmettingen en sterfgevallen schoot na de uitbraak in China omhoog in Europa en later ook in de Verenigde Staten.

Football news:

🌪 In 2008 bestond Leipzig nog niet, en nu is het in de halve finale van de Champions League. Het heeft 54 jaar geduurd om dit te doen
Nagelsmann bereikte de halve finale van de Champions League op 33-jarige leeftijd. Hij speelt tegen Tuchel, die hem adviseerde coach te worden
Olmo Uit Leipzig miste Barcelona-vanwege twee Koreanen en Bartomeu ' s politiek. Probeerde terug te keren, maar Dani weigerde voor Nagelsmann
RB Leipzig was de hele wedstrijd beter dan Letico
Julian van Nagelsmann: we creëerden meer dan Attico. PSG is moeilijk, maar we hebben een plan
Stemming �🔪�. Leipzig plaatste een video van de kleedkamer na het bereiken van de halve finale van de Champions League
Ricky Puig bracht drie keer minder minuten door in La Liga dan Iniesta op zijn leeftijd