Belgium

Pairi Daiza verstrengt coronamaatregelen na klachten op Twitter: “Schande dat we door enkele individuen de regels voor iedereen moeten veranderen”

Pairi Daiza heeft zondagavond beslist om het aantal bezoekers dat in het park is toegelaten te verminderen. De beslissing volgt na klachten op Twitter.

Bezoekers plaatsten zondag foto’s van drukke plaatsen in het park en tagden het account van het park: “Hoeveel volk mag hier binnen als er geen corona is?”, schreef iemand.

“We zaten op iets meer dan 30 procent van onze totale capaciteit: minder dan wat de nationale veiligheidsraad ons oplegt”, zegt woordvoerder Claire Gilissen. “Maar ondanks de 85 hectare die het park beslaat, zijn er plaatsen waar bezoekers massaal bijeenkomen, vooral voor de panda’s of op andere zeer populaire plaatsen.”

“Maar deze zondag zagen we dat veel mensen lakser werden en de regels rond social distancing niet meer volgen. Mensen vergeten de veiligheidsregels te respecteren. De combinatie met een groter publiek leidde tot klachten op Twitter”, aldus de woordvoerster.

Zondagavond heeft de directie van Pari Daiza de situatie daarom opnieuw beoordeeld en besloten het aantal bezoekers dat in het park aanwezig zou kunnen zijn, te verminderen zodat de 30 procent nooit overschreden wordt. “Het is een schande om nog strengere maatregelen te moeten nemen voor een paar individuen die de regels niet willen volgen”, betreurt Claire Gilissen.

IJsbeer ‘danst’ in gloednieuwe Noordpoolwereld van Pairi Daiza

Pairi Daiza in lockdown haalt toch wereldnieuws: orang-oetans spelen met hun otter-vrienden

Football news:

De Ligt heeft een schouderoperatie gehad en zal 3 maanden missen
Modibo-geïnfecteerd met coronavirus Barcelona speler. De ziekte gaat voorbij zonder symptomen
Lichtsteiner maakte zijn carrière af. De Voormalige Juve en Arsenal defender is 36 jaar oud
Matuidi verliet Juventus. De middenvelder gaat naar Inter Miami Beckham
Goetze wees Beckham ' s Inter af. Mario wil in Europa spelen
Tonali gaat naar Inter na het einde van de Europa League
Gasperini werkte bij Juventus (alleen met jeugd) en Inter (ontslagen na 5 wedstrijden), maar Atalanta werd de grootgrondbezitter voor hem