Belgium

STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Onderlinge oefenmatch eindigt op 2-0, Bosiers valt uit

Net nu Antwerp FC terug is uit Duitsland, begint KV Mechelen aan zijn zomerstage. Malinwa koos niet voor een buitenlandse bestemming, maar sloeg zijn tenten op in Tubeke. Van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli zijn niet de Rode Duivels, maar wel de Kakkers de baas op het nationaal oefencentrum. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.

ZATERDAG 4 JULI

KV Mechelen is zijn zomerkamp in Tubeke begonnen met een onderlinge oefenwedstrijd. Assistent-trainer Vanderbiest floot de partij in goede banen. Physical coach Vanryckeghem en teammanager Vijverman fungeerden als lijnrechters.

Na 2 minuten werd er al gescoord. Kaya krulde een vrijschop knap over de muur en voorbij Bouzian. Storm verdubbelde voor het geel-rode team de score. Minder goed nieuws was er van Bosiers. Hij kreeg een in een duel een tik op de knie en moest noodgedwongen de strijd staken. Terwijl de youngster - die later verder onderzocht wordt - van het veld mankte, ging de partij met tien tegen tien verder.

Er werd in totaal 45 minuten gevoetbald, met een kantwissel halfweg. Via Togui scoorden de zwarthemden de aansluitingstreffer, maar dat feest ging niet door. Het doelpunt kwam er namelijk nadat Vanlerberghe eerst hard op de onderrug van ref Vanderbiest had getrapt. Aan de 2-0 stand veranderde er niets meer. Het viertal Van Damme, Kabore, Van Cleemput, Engvall kwam niet in actie en werkte een individueel programma af. Doelmannen Thoelen en Valkenaers deden een keeperstraining.

In geel-rood:

Coucke - Van Hoorenbeeck, Bateau, Peyre, Bijker - Vanlerberghe, Van den Eynden, Coveliers - Kaya, De Camargo, Storm

In het zwart:

Bouzian - Lemoine, Boni, Bushiri, Dassy - De Bie, Bosiers, Vranckx - Hairemans, Togui, Schoofs

Vrancken neemt 28 spelers mee op stage

KV Mechelen begint vandaag (zaterdag) aan zijn zevendaagse zomerstage in het nationaal oefencentrum in Tubeke. Wouter Vrancken neemt in ­totaal 28 spelers mee. Nieuwkomers Bushiri, Coucke en Van­lerberghe zijn van de partij, net als jeugdproducten Dylan Dassy en Bas Van den Eynden. Ook Arno Valkenaers gaat mee. De reserve­doelman wordt later dit seizoen uitgeleend aan Thes Sport in ­eerste nationale, het vroegere eerste amateurs. Met Senne ­Carleer zal af en toe nog een vijfde doelman meetrainen op stage. De youngster ­overnacht niet met de groep in het Martin’s Red ­Hotel.

Malinwa werkt deze namiddag in Tubeke een onderlinge ­trainingswedstrijd af. Normaal zou geel-rood in Katelijne tegen ­Waasland-Beveren spelen, maar bij de Waaslanders testte middenvelder Vladimir Van De Wiel ­positief op Covid-19.

Vanaf zondag traint KV twee keer per dag. Woensdag staat ­alleen in de voormiddag een ­oefensessie op het menu. ‘s Avonds spelen de Kakkers vriendschappelijk tegen RWDM. Ook op donderdag is er slechts één ­training. In de namiddag gaat Vrancken met zijn ­manschappen op teambuilding. Vrijdagavond keert iedereen voor even terug naar huis, want zaterdag wacht alweer de oefengalop ­tegen Club Brugge.

Football news:

Dembele werkte bij de algemene groep luipaarden voor Napoli. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld
Casemiro over respect voor Zidane: ik word nog steeds opgewonden als ik met hem praat. Het is ongelooflijk
Cakir zal scheidsrechter zijn bij de wedstrijd Barcelona-Napoli in de Champions League
Gedetailleerde analyse van het spel van de 18-jarige Ronaldo voor sporting tegen Manchester United. Zes dagen later werd Cristiano een Verenigde speler
Manchester City is ervan overtuigd dat Aguero nog een seizoen zal blijven, ondanks de Interesse van Independiente
Willian ging akkoord met een 3-jarig contract met Arsenal. Salaris-100.000 pond per week
Sanchez tekende een contract met Inter tot 2023. De club tekende hem gratis