Belgium

‘Succession’ en ‘Schitt’s Creek’ zijn de grote winnaars op Emmy Awards

De familie uit ‘Succession’ mag zich dan wel de dieperik in bekampen, op de 72ste Emmy Awards komt het familie-epos als winnaar uit de strijd. ‘Schitt’s Creek’ gaat dan weer aan de haal met alle prijzen uit de categorie comedy.

Rijke families zijn de grote winnaars op de Amerikaanse Emmy Awards, de Oscars voor televisie. De beste dramaserie ‘Succession’ vertelt hoe de kinderen van de ouder wordende mediatycoon vechten om de controle over zijn imperium, terwijl de familie Rose uit de beste comedyreeks ‘Schitt’s Creek’ al bij het begin van de reeks zijn fortuin verliest. De Roses trachten een doorstart te maken in het fictieve stadje Schitt’s Creek dat de vader ooit als grap voor zijn zoon opkocht.

‘Succession’, uit de stal van HBO, haalde het van een aantal zwaargewichten die al vaker in de prijzen waren gevallen, zoals ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Crown’, ‘Stranger Things’ en ‘Better Call Saul’. ‘Succession’ ging ook met andere prestigieuze onderscheidingen aan de haal. Zo werd Jeremy Strong verkozen tot beste acteur en Andrij Parekh tot beste regisseur.

‘Succession’ en ‘Schitt’s Creek’ zijn de grote winnaars op Emmy Awards
Euforie bij Zendaya, die het beeldje voor beste actrice van uit haar woonkamer wint. Foto: AFP

HBO mag zich met 30 beeldjes dan weer de grote winnaar van de 72ste Emmy Awards noemen. Naast ‘Succession’ hadden ze met ‘Watchmen’ een ander prijsbeest in huis. De geflipte superheldenreeks sleepte met 26 al het meeste aantal nominaties in de wacht en kon er 11 van verzilveren, waaronder die van ‘Best Limited Series or Movie’. Actrice Regina King uit ‘Watchmen’ is de beste actrice uit de categorie, terwijl Zendaya bekroond werd als beste actrice in een dramareeks voor haar hartverscheurende vertolking van hoofdpersonage Rue in ‘Euphoria’.

In de categorie comedy ging ‘Schitt’s Creek’ naar huis met alle mogelijke prijzen: beste reeks, beste acteur en actrice, beste scenario, beste regie en beste bijrollen. Een afscheid met grote sier, want het alom bejubelde zesde seizoen is meteen ook het laatste.

‘Schitt’s Creek’ is bij ons voorlopig niet te zien. ‘Succesion’, ‘Watchmen’ en ‘Euphoria’ zijn te bekijken via Streamz.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi