Belgium

Surfer van 17 doodgebeten door haai in Australië: "Tweede dodelijke slachtoffer in een week tijd"

In Australië is een zeventienjarige surfer overleden na een aanval door een haai. Dat heeft de plaatselijke politie gemeld. "Het is de tweede dodelijke aanval door een haai in een week tijd". Dit jaar zijn er in totaal al vijf surfers en zwemmers overleden na aanvallen door een haaien. 

De jongen werd aangevallen door de haai ter hoogte van Wooli Beach, dat zich zo’n 600 kilometer ten noorden van Sydney bevindt, dat heeft de politie verklaard. Verschillende andere surfers schoten de jongen ter hulp en brachten de hevig bloedende tiener aan land. "De jongen geraakte ernstig gewond aan de benen en werd ter plaatse gereanimeerd", zei de politie nog. Maar de hulp mocht niet baten, de surfer overleed ter plaatse.

Volgens burgemeester Jim Simmons waren op dat ogenblik veel mensen in het water, er zijn erg veel bezoekers in de regio omdat het een populaire plaats is om de schoolvakanties door te brengen. Simmons betuigde zijn medeleven aan de familie van de 17-jarige surfer. De stranden in het gebied zijn voorlopig gesloten.

Vijfde dodelijke slachtoffer dit jaar

Het gaat al om het vijfde dodelijke slachtoffer van een haai dit jaar in Australië. Vorige zaterdag kwam een 20-jarige speervisser om het leven, toen hij werd aangevallen door een haai voor de kust van de staat Queensland. Voor dezelfde kust kwam in april een 23-jarige wildwachter om, nadat hij werd doodgebeten door een grote witte haai. In juni kwam een 60-jarige surfer om het leven en in januari werd een 57-jarige duiker gedood door een haai. Drie anderen raakten dit jaar zwaargewond. Het jaar 2020 is tot nog toe een van de dodelijkste jaren ooit voor surfers en zwemmers.

Archieffoto Australië : surfplank van surfer gedood door haai

Archieffoto Australië : surfplank van surfer gedood door haai

Football news:

In Roemenië, een speciale kampioen: alles werd beslist in de wedstrijd, waarvan het formaat werd gekozen 3 uur voor de fluit
Is dit een gestolen auto? Hoe kom je eraan?. En dit gebeurt regelmatig
Barcelona weigerde te verkopen voor 60 miljoen euro Trinca u, gekocht van Braga voor 31 miljoen. De club rekent op hem
Chelsea zal wedijveren met Everton voor het kampioenschap. Real Madrid is klaar om hem te verkopen
Espanyol vroeg La Liga om de vlucht te annuleren. De Catalanen bevinden zich sinds de vijfde ronde in de degradatiezone
Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach