Belgium

UHasselt schakelt vanaf 1 november over naar code rood

De UHasselt heeft beslist om vanaf 1 november over te schakelen naar code rood. De lessen gaan vanaf dan maximaal online door.

‘Als universiteit zijn we het aan onszelf verplicht om verantwoordelijk te handelen en onze maatschappelijke rol op te nemen. Het is mede aan ons om de verspreiding van het virus tegen te gaan’, zegt rector Bernard Vanheusden.

De Limburgse universiteit had voor deze week al een aanpassing in de bezettingsgraad van de leslokalen naar 1:5 aangekondigd, met uitzondering voor de eerstejaars. Door vanaf 1 november naar code rood te gaan, heeft de UHasselt deze week nog de tijd om de omschakeling naar maximaal online onderwijs te maken. Er is geen einddatum voorzien.

Practica en labo’s blijven wel mogelijk op de campus. Ook stages kunnen blijven doorgaan volgens de veiligheidsvoorschriften van de stageplaats. De omschakeling naar code rood betekent echter niet dat de campussen sluiten. Thuiswerken is de norm voor zover dat mogelijk is, maar docenten en studenten mogen nog steeds naar de campus komen als dat noodzakelijk is. Verder blijft het restaurant open en worden er afhaalmaaltijden voorzien. Ook de bibliotheek blijft open.

De kwartielexamens - van 16 tot 27 november - gaan door zoals gepland. Voor mondelinge examens kan dat digitaal. Examens die schriftelijk gepland zijn, kunnen zoals voorzien on site plaatsvinden. Omdat heel wat lessen in aula’s wegvallen, kunnen mogelijk meer examens op campus Hasselt en Diepenbeek plaatsvinden.

Voor een deel van de examens wil UHasselt uitwijken naar de Ethias Arena. Er is toestemming gevraagd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken om daar een uitzondering voor te krijgen.

Eerder liet de KU Leuven weten dat ze de coronamaatregelen voor al haar campussen verstrengt.

Football news:

Shakhtar defender Vitao op 2:0 met Real Madrid: het belangrijkste is niet te hoog te vliegen in de wolken
Kiknadze en Meshcheryakov-uit! Rabiner na Loko ' s nederlaag door Red bull Sport-Express Journalist Igor Rabiner
Real Madrid gaf voor het eerst 9 doelpunten toe in 5 ronden van de Champions League groepsfase
Flick ongeveer 1:1 met Attletico: nadat Muller en Gnabry als vervangers aan de slag waren gegaan, voegde Bayern aan de beweging toe
Muller scoorde zijn 47e doelpunt in de Champions League en verhuisde naar de 10e plaats voor Inzaghi. Zlatan en Shevchenko hebben elk 48 goals in Bayern Forward Thomas Muller. De aanvaller scoorde het 47ste doelpunt van het toernooi en eindigde 10e in de geschiedenis, voorbij Filippo Inzaghi (ex-AC Milan, Juventus) met 46 goals. De 8e positie in de lijst met 48 doelen wordt gedeeld door Andriy Shevchenko en Zlatan Ibrahimovic. * * Recordhouder Cristiano Ronaldo (131 doelpunten in de Champions League)
Liverpool en Porto braken in in de Champions League play-offs - er zijn al 8 teams. Welke? En wie zal er aan hen worden toegevoegd?
Nu is Liverpool ook zonder Allison. De groep werd gewonnen door zijn 22-jarige vervanger met 0 minuten in de Premier League en de Champions League