Belgium

Voormalig Nethys-topman Stéphane Moreau opgepakt voor verhoor

In het dossier Nethys is vrijdagochtend voormalig topman Stéphane Moreau opgepakt. Hij wordt momenteel verhoord, meldt Christian De Valkeneer, de procureur-generaal van Luik.

Ook voormalig financieel directeur van Nethys Pol Heyse en Bénédicte Bayer, eveneens een van de voormalige toplui, zijn vrijdagochtend opgepakt door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en worden momenteel verhoord.

Eerder op de week raakte al bekend dat de topman van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra François Fornieri verhoord werd naar aanleiding van zijn rol als voormalig voorzitter van het vergoedingscomité van de Luikse intercommunale Nethys. De Luikse zakenman wordt beschuldigd van verduistering gepleegd door een persoon in een openbaar ambt en van misbruik van vennootschapsgoederen. Fornieri werd donderdagavond aangehouden.

LEES OOK. François Fornieri, ‘de Waalse Marc Coucke’, opgepakt in miljoenendossier over ontslagvergoedingen

Football news:

Solskjaer op de arm van Hudson-Odoi: het is een penalty. Ik ben blind als dit de natuurlijke positie van de hand
Tuchel op 0:0 met Manchester United: Chelsea waren zeer dicht bij het winnen. Ik ben helemaal tevreden
Bruno is 1-0 voor 7 wedstrijden tegen de big Six dit seizoen in de Premier League. Hij scoorde alleen voor Tottenham (1-6)
Antonio Conte: Inter waren 15 punten achter Juve voordat ik aankwam. We ontwikkelen
Zinedine Zidane: Real Madrid is goed, ze hebben hun vertrouwen terug. Met Sociedad, we moeten spelen zoals we weten hoe
Mourinho op 4-0 met Burnley: de overwinning was nodig omwille van de glimlach van de Tottenham speelsters. Gelukkig met Bale
Bale na Burnley double: Mijn formulier komt terug. We moeten hard werken en geen onzin praten