Belgium

Waag je aan de biz-leisure: een modetrend die doorbrak dankzij corona

Waag je aan de biz-leisure: een modetrend die doorbrak dankzij corona

Comfort onderaan, businesslook bovenaan: Virgil Abloh deed het al in 2017. Foto: CatwalkPictures

De coronacrisis heeft veel van onze vrijheden afgenomen, maar we krijgen er ook wat voor terug. Een verrijkte woordenschat, om een ding te noemen, en zowaar een nieuwe modetrend: biz-leisure.

De belangrijkste regel voor een productieve thuiswerkdag: blijf niet in je pyjama hangen, maar trek een echte outfit aan, alsof je gaat werken. Maar als de thuiswerkdagen elkaar blijven opvolgen, word je ook daarin creatiever. Wie wil nu een hele dag in jeans achter zijn bureau zitten, of in een geklede broek waarvoor je het strijkijzer moet bovenhalen? Enter biz-leisure, een term die het modemagazine Harper’s Bazaar in het leven riep.

Bij biz-leisure draait het om een combinatie van athleisure, sportkleding die je ook buiten het sporten kan dragen, met een businesslook. Denk: een comfortabele legging of trainingsbroek onderaan, en een stijlvolle blouse of blazer bovenaan, aangezien dat toch het enige is dat je leidinggevende of collega’s kunnen zien op videogesprekken. Al kan je het desgewenst ook omkeren, comfort staat centraal.

Helemaal nieuw is het niet, toen de koersbroek enkele seizoenen geleden opnieuw in onze garderobe werd geïntroduceerd, combineerden ontwerpers die ook al met chiquere stukken. Virgil Abloh was zelfs al in 2017 zo vooruitziend, toen hij voor het defilé van Off-White Naomi Campbell in een witte koersbroek met blazer de catwalk opstuurde. Nog inspiratie nodig? Stijliconen Leandra Medine en Pernille Teisbaek gaven al het goede voorbeeld.

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde