Belgium

Wereldgezondheidsorganisatie: “Te veel landen gaan de verkeerde richting uit”

De wereld zal niet terugkeren naar het oude normaal binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een recorddag van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. “Het zal alleen maar erger en erger worden.”

“Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins”, zo liet de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, maandag weten tijdens een videopersconferentie.

Volgens hem gaan te veel landen “in de verkeerde richting”. Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. Maar de cijfers tonen aan dat onder andere de VS, India, Brazilië en Zuid-Afrika het virus nog steeds niet onder controle hebben.

“Ik zal eerlijk zijn met jullie: er komt geen terugkeer naar het oude normaal binnen een afzienbare toekomst”, aldus Ghebreyesus. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost sinds het WHO-agentschap in China eind december gewag maakte van het virus.

WHO : “Snel meer ‘anticoronamiddel’ maken”

WHO: “Iedereen moet altijd een mondmasker op zak hebben”

Football news:

Borussia Dortmund kan Reinier huren bij Real Madrid
Loko houdt van steun bij wedstrijden: wij vinden het een vergissing om te zwijgen over het niet eens zijn met het beleid van het management
Ex - Sunderland middenvelder Cattermole is klaar met zijn carrière. Hij verliet de club niet eens na degradatie naar de 3e divisie
Xavi: racisme, seksisme en andere vormen van discriminatie moeten worden uitgeroeid door spelletjes te stoppen
Javier Mascherano: Messi is de belangrijkste reden waarom Barcelona elk team kan verslaan
Barcelona is op zoek naar een nieuwe coach. Pochettino, Koeman, Xavi behoren tot de kandidaten (ESPN)
Ik wil je alleen mijn hond laten zien. Klopp ' s schattige videogesprek naar de Liverpool nieuwkomer